ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 23 septembrie 2014

Top 5 alimente impotriva imbatranirii

scris de 121.ro, 07.02.2014   
top-5-alimente-impotriva-imbatranirii
Stim (cu toate) cat de important este sa ne mentinem frumusetea si tineretea. Hrana bogata in antioxidanti ne fereste de cancer, boli de inima, si contribuie la fortifierea generala a organismului.
Aceste minunatii naturale pe care le-am ales mai jos contracareaza radicalii liberi si moleculele toxice, care sunt principalul motiv de imbatranire prematura. Radicalii liberi sunt o consecinta a alimentatiei nesanatoase, a poluarii, a stresului si a expunerii la razele solare.
Pentru a avea o alimentatie bogata in antioxidanti, trebuie sa introducem in dieta cateva alimente care ii contin:
Citeste mai multe despre Puterea antioxidantilor!
No. 1: Rosiile
Rosiile contin o cantitate mare de licopen (care se gaseste in general in fructele si legumele de culoare rosie), cel mai cunoscut antioxidant, dar si Vitaminele A si C, minerale si fibre.
No. 2: Strugurii negri
Beneficiaza de o cantitate insemnata in resveratrol, care joaca un rol de vedeta in eliminarea radicalilor liberi. Strugurii sunt un adevarat elixir al frumusetii.
No. 3: Nucile
Sunt un aliment minune. Contin vitaminele A,B,C, calciu, seleniu, iod si potasiu, care sunt ideale in prevenirea diabetului si bolilor cardiovasculare. Recomandat este un minim de 5 nuci pe zi.
No. 4: Ceaiul verde
Contine cofeina, vitamina C, calciu, fier, flavonoide (protejeaza impotriva stresului), alcaloizi. Este diuretic, este tonic, energizant, si combate apartia cariilor. Atentie, nu trebuie consumat in exces datorita continutului de cofeina si aluminiu.
No. 5: Ceapa
Specialistii confirma ca este un puternic antioxidant datorita prezentei quercitinei care inhiba aparitia cancerului, lupta impotriva bronsitelor cronice si a alergiilor.
Sursa foto: www.lifeline.de

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu