ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 10 iulie 2014

 8 motive pentru care ar trebui să-ţi săruţi cât mai des partenerul
8 motive pentru care ar trebui să-ţi săruţi cât mai des partenerul Știai că sărutul este benefic pentru sănătatea ta fizică dar și psihică? Jurnaliștii de la Huffinghtonpost îţi spun 8 motive pentru care ar trebui să îţi săruţi cât mai des partenerul. Nici nu știi ce efecte uimitoare va avea asupra voastră!
1. Menţine dantura sănătoasă
Sărutul are efecte benefice asupra sănătăţii bucale. În timpul sărutului producem salivă care are efectul de a curăţa o parte dintre bacteriile de pe dinţi. Conform stomatologului american Mathew Messina, această salivă contribuie la distrugerea plăcii dentare bacteriene.
2. Te ajută să arzi calorii
Sărutul permite și arderea caloriilor. Persoanele care doresc să slăbească ar trebui, conform site-ului Self.com, să sărute des și îndelung. În timpul unui sărut organismul pierde între 2 și 6 calorii pe minut, în condiţiile în care un sărut activează 30 de mușchi ai feţei.
3. Stimulează sistemul imunitar
Sărutul stimulează și sistemul imunitar al organismului. Prin sărutul dintre doi oameni sănătoși se realizează un schimb de germeni, în cantităţi mici, care ajută sistemul imunitar. Conform site-ului Popular Science, dacă o femeie însărcinată primește astfel de mici doze de virusuri sau bacterii, organismul ei creează anticorpi de care va beneficia și viitorul copil. În consecinţă, dacă prietena sau soţia a rămas gravidă, ea trebuie sărutată cât mai mult.
4. Are efect antistres
Sărutul are și un important efect antistres, prin eliberarea în organism a doi hormoni importanţi. Un sărut duce la eliberarea oxitocinei, un hormon care relaxează ritmul cardiac și scade tensiunea arterială. De asemenea, sărutul eliberează și endorfina, supranumită și hormonul fericirii.
5. Ameliorează simptomele reacţiilor alergice
Primăvara este considerat anotimpul iubirii, dar este și anotimpul alergiilor. Conform unui studiu japonez, persoanele care să sărută au un nivel mai scăzut al proteinei lgE în organism, proteină care declanșează sâcâitoarele simptome ale alergiilor: nasul care curge, gâtul iritat, lăcrimare excesivă. E drept că, în conformitate cu studiul japonez, pentru ca sărutul să aibă astfel de efecte antialergice, el trebuie desfășurat timp de cel puţin 30 de minute.
6. Mărește dorinţa sexuală
În plus, sărutul are și importanta funcţie de a mări dorinţa sexuală, iar efectele benefice ale activităţii sexuale asupra organismului sunt deja extrem de bine documentate."Sărutul este un excelent 'aperitiv' sexual, în cadrul preludiului, detensionând atmosfera și asigurând o experienţă erotică plăcută pentru parteneri", conform sexologului Carol Queen.
 
 
 
7. Îţi dă încredere în tine
Din punct de vedere psihologic, sărutul contribuie substanţial la îmbunătăţirea imaginii de sine, conform unui studiu german prezentat de CNN. Acest studiu susţine, nici mai mult, nici mai puţin, că bărbaţii care își sărută soţiile sau partenerele dimineaţa, când pleacă la muncă, câștigă mai mulţi bani. Andréa Demirjian, autoare a unei cărţi despre sărut, oferă și explicaţia acestui lucru: "Dacă bărbaţii pleacă de acasă fericiţi, sunt mai productivi pentru că nu mai sunt perturbaţi emoţional. Sărutul are într-adevăr o legătură cu încrederea în forţele proprii, sentimentul de a fi iubit și conectat cu o altă persoană".
8. Te face fericit
Și poate cel mai important efect al sărutului este că ne face fericiţi. Prin eliberarea serotoninei, dopaminei și oxitocinei, sărutul ne face să ne simţim fericiţi. Psihoterapeutul Arthur Janoy explică faptul că "oxitocina este hormonul iubirii, iar cu cât nivelul acestui hormon este mai ridicat în organism, cu atât iubim mai mult". Din această cauză, partenerii care se sărută au mai degrabă o relaţie serioasă, de durată. Iată, în concluzie, și cele mai importante efecte benefice ale sărutului: ne face să fim fericiţi și fideli partenerului.

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Joi, 10 Iulie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu