ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 10 iulie 2014

Cele trei plante care îţi regenerează ficatul
Cele trei plante care îţi regenerează ficatul
  Ficatul este un organ important al organismului tău, deși rareori ne gândim la bunăstarea lui. Datorită lui noi eliminăm toxinele din corp, iar de multe ori efortul este mult prea mare pentru un singur... ficat. Vezi mai jos trei plante care îţi pot ajuta ficatul să se refacă rapid și ușor:

Rădăcina de păpădie
Păpădia este o plantă benefică pentru întregul organism și nu doar pentru ficat, spun specialiștii. Rădăcina acestei plante este foarte bună pentru ficatul tău, deoarece îmbunătăţește producţia de bilă, ceea ce reduce din efortul depus de ficat pentru procesarea diferitelor substanţe. Poţi consuma rădăcina și sub forma ei naturală - și uscată - ori poţi lua suplimente care o conţin și care se găsesc mult mai ușor la plafar.
Ciulinul laptelui (armurariu)
Aceasta este o plantă remarcabilă, ce a fost folosită de sute de ani ca stimulent al digestiei, febrifug și mai ales hepatoprotector. Seminţele ciulinului laptelui (planta mai este numită și armurariu și conţine silimarină) sunt folositoare ficatului pentru că ajută la regenerarea celulei hepatice și reduce efortul făcut de organ în procesarea și eliminarea toxinelor din organism. Planta mai poate fi folosită în tratarea ficatului și a altor boli hepatice.
Anghinarea
De multe ori vei găsi suplimente hepatoprotectoare ce conţin atât ciulinul laptelui, cât și anghinare, pentru că au roluri complementare în sănătatea ficatului. Anghinarea stimulează producerea de bilă și în același timp crește ritmul în care celulele hepatice se regenerează. Se poate consuma ca atare, în mâncare sau salate ori sub formă de capsule gumoase pe care le poţi achiziţiona de la farmaciile naturiste.

Autor: Unica.ro
Sursa: www.unica.ro?  Miercuri, 9 Iulie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu