ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 10 iulie 2014

6 plante cu proprietăţi antibacteriene
 6 plante cu proprietăţi antibacteriene Infecţiile și răcelile pot fi combătute și cu ajutorul medicamentelor din natură. Iată care sunt plantele cu cea mai mare putere antibacteriană.
Usturoiul
Alicina pe care o conţine usturoiul face din acesta unul dintre cei mai puternici aliaţi împotriva răcelilor, ale gripei, dar și ale infecţiilor tractului urinar. În cazul răcelilor, usturoiul te va ajuta să respiri mai ușor. Mai mult, are și proprietăţi antimicrobiene. Îl poţi consuma tăiat mărunt.
Eucaliptul
Această plantă și-a dovedit eficacitatea în ameliorarea simptomelor infecţiilor urinare și a celor respiratorii. Are nu numai proprietăţi antibacteriene, ci și antifungice și antiseptice.
Pentru prepararea remediilor împotriva tusei, a laringitelor, faringitelor, răcelilor trebuie să pui două picături de ulei de eucalipt într-o cană cu apă fierbinte, lași câteva minutute, după care bei.
Oregano
Oregano luptă împotriva infecţiilor provocate de bacterii și fungi. Proprietăţile antibacteriene ale uleiului de oregano au fost demonstrate  în urma mai multor cercetări. Poate fi folosit pentru tratarea răcelilor, bronșitelor, virozelor.
Grapefruit
Bogat în antioxidanţi, vitaminele C, A, B1 și B2, în calciu și în potasiu, acest fruct are și proprietăţi antibacteriene. Cel mai eficient uleiul din sâmbure de grapefruit, pe care îl poţi cumpăra de la magazinele naturiste.
Pinul
Mugurii de pin conţin flavonoizi și vitamina C, iar acele sunt bogate în pinosolvină, care are proprietăţi anitibacetiene. Uleiul esenţial de pin este indicat în tratarea infecţiilor căilor respiratorii, dar și a infecţiilor urinare. În caz de infecţie respiratorie, pui 10-15 picături într-un vas cu apă fierbinte, după care faci inhalaţii.
Gheara-mâţei
Această plantă, originară din America de Sud are atât proprietăţi antibacteriene, cât și antivirale. În scop medicinal se folosește rădăcina, dar aveţi grijă, este recomandată doar la sfatul unui medic. Este de ajutor în vindecarea infecţiilor tractului urinar, dar este recomandată și pentru întărirea sistemului imunitar.

Autor: Click pentru femei
Sursa: www.clickpentrufemei.ro  Joi, 10 Iulie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu