ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 10 iulie 2014

Ce boli poate trata acupunctura
 Ce boli poate trata acupunctura
Acupunctura are în spate peste 2.500 de ani, fiind originară din China, și reprezintă o metodă medicală completă, care se utilizează pentru a corecta anumite dezechilibre din organism. Această tehnică reușește să trateze durere, probleme emoţionale și digestive, obezitate și chiar probleme neurologice.

Ce poate trata?
Acupunctura implică introducerea de ace foarte fine în anumite zone ale feţei și corpului, în scopul de a atenua anumite simptome și de a trata o serie de condiţii fizice, prin atingerea unor centrii nervoși importanţi.
Insomnia
Dacă ai probleme frecvente cu somnul, acupunctura poate fi modalitatea prin care să-ţi recapeţi abilitatea de a te odihni. Poate părea extrem de invazivă ca metodă, dar pentru cei care au probleme cronice de somn, acupunctura va îmbunătăţi calitatea somnului și-i va ajuta să adoarmă. Un studiu arată că acupunctura are o rată de succes de aproape 90%. 

Durerile de cap
Slabe sau adevărate migrene, toate reprezintă o altă problemă comună, cu atât mai mult cu cât în vieţile noastre intervin stresul cotidian și oboseala. Dacă ai dureri de cap, tensiune sau migrene, terapia prin acupunctură, efectuată în mod regulat, are o rată mare de eficacitate.

Anxietatea
Destul de frecventă și foarte gravă, mai ales că există și diferite tipuri, tulburarea de anxietate generalizată (GAD), tulburarea de panică, tulburări de anxietate socială, tulburarea de stres post-traumatic (PTSD) și tulburarea obsesiv-compulsivă (OCD).

În Medicina Tradișională Chineză (TCM), anxietatea este privită ca pe un dezechilibru al inimii și rinichilor, astfel că va putea fi tratată prin introducerea acelor în zone cheie, din jurul inimii, rinichilor, splinei și urechii.
Depresia
Potrivit TCM, depresia este văzută ca o problemă a circulaţiei energiei Qi în organism. Ca urmare, acupunctura pentru tratarea depresiei se concentrează pe punctele mâinilor și picioarelor.

Durerile cronice
Să te lupţi cu dureri cronice poate reprezenta cel mai dificil mod de a-ţi trăi viaţa. Unul dintre marile avantaje ale acupuncturii este că, atunci când toate celelalte căi de recuperare nu-ţi pot oferi alinare, acupunctura poate ajuta la diminuarea durerii, treptat. Cei cu dureri de spate cronice, dureri musculare și articulare sau dureri de cap persistente au observat o ameliorare a acestora după câteva ședinţe.


Autor: Click pentru femei
Sursa: www.clickpentrufemei.ro  Joi, 10 Iulie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu