ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 21 iunie 2014

 Cum ne ajută piatra de alaun să nu mirosim a transpiraţie
Cum ne ajută piatra de alaun să nu mirosim a transpiraţie Un cristal de sare, alb și fără miros, piatra de alaun este cel mai tare… deodorant. Împiedică bacteriile să se dezvolte și, astfel, previne apariţia mirosului neplăcut de transpiraţie.
În plină vară, când se transpiră abundent, o serie de semeni de-ai noștri care au probleme cu igiena fac aerul imposibil de respirat în mijloacele de transport sau în spaţiile închise. Un duș și o piatră de alaun i-ar putea scoate din încurcătură.

Barieră în calea bacteriilor
Practic, piatra de alaun este un veritabil deodorant antibacterian. Ideal este să faceţi duș înainte de aplicare și să nu vă ștergeţi, ci să aplicaţi piatra de alaun direct pe piele. Dacă v-aţi șters deja, umeziţi axilele sau piatra și aplicaţi-o pe zona axilei. Ea va forma o peliculă ce va împiedica dezvoltarea bacteriilor și, implicit, apariţia mirosului neplăcut de transpiraţie. De asemenea, piatra de alaun poate fi aplicată și pe picioare pentru a împiedica apariţia mirosului.

Ce alimente să evitaţi
Alimentaţia este un factor decisiv atunci când vorbim despre mirosul neplăcut de transpiraţie. În special alimentele care conţin sulf eliberează, în procesul de metabolizare, substanţe cu un miros neplăcut foarte puternic. De aceea, este bine să evitaţi consumarea de legume crude precum ceapă, usturoi, broccoli, varză și conopidă. Fierte la aburi, nu vă vor mai crea probleme. De mare ajutor sunt și condimentele. Dacă veţi adăuga coriandru sau chimen în varză sau sparanghel, nu veţi mai avea probleme cu transpiraţia urât mirositoare după ce consumaţi aceste mâncăruri.

Ceaiuri care ne scapă de probleme
Pentru a reduce transpiraţia produsă de glandele sudoripare, puteţi bea ceai de salvie. Fierbeţi 20 de grame de plantă într-un litru de apă și beţi una sau două cești pe zi. Puteţi scăpa de mirosul urât și prin aromaterapie. Uleiul esenţial de lavandă poate fi adăugat în apa de baie pentru a ucide bacteriile care provoacă problema. Și cel de trandafir vă poate ajuta în același mod.

Cine o poate folosi
-persoanele care suferă de alergii

-persoanele alergice la parfumuri

-gravidele

Avantajele utilizării acesteia
- folosinţă îndelungată. O piatră de 120 g vă ajunge 12 luni

- nu va "concura" mirosul parfumului pentru că este inodoră

- calmează pielea iritată

- tratează acneea

- împiedică și creșterea firelor de păr sub piele

- nu conţine conservanţi, aditivi, alcool, aluminiu etc.

- nu lasă urme pe haine

- tratează înţepăturile de insecte

100 la sută naturală, piatra provine din minele de alaun.

Autor: Ziarulring.ro
Sursa: www.ziarulring.ro  Joi, 19 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu