CAISELE, sursa ta zilnică de vitamine și antioxidanţi |
Caisele, asociate atât de des cu sezonul
estival și vremea însorită, sunt disponibile acum la piaţă. Originar din
China, deliciosul fruct și-a făcut loc în dietele europene, fiind
introdus pe continent prin comerţul cu Orientul Îndepărtat, ajungând
apoi pe continentul american adus de exploratori și coloniști.
Caisele sunt unele dintre fructele pe care trebuie să le introduci în dietă vara aceasta, deoarece au un conţinut impresionant de fibre, vitamine și puţine calorii (60kcal per 100gr). Iată câteva dintre beneficiile lor: - Sunt o sursă excelentă de vitamina A și betacaroten. În 100gr de caise găsim 60% din necesarul zilnic de vitamina A, esenţială pentru sănătatea ochilor și menţinerea unui nivel optim de hidratare a pielii. - Conţin zeaxantină, un carotenoid care oferă protecţie împotriva stresului oxidativ și previne degenerarea maculară. - Protejează împotriva cancerului, datorită antioxidanţilor puternici, precum luteina. - Oferă organismului o doză considerabilă de minerale: potasiu (stabilizează tensiunea arterială), fier (previne anemia) și magneziu (menţine sistemul nervos central sănătos și joacă un rol important în procesul digestiv). Fie că alegem să le consumăm proaspete sau uscate, în gem și dulceţuri, ori în salate de fructe alături de nectarine, cireșe și căpșuni, acestea încarcă organismul de vitamine și ne revitalizează. |
Autor: Ziarulring.ro Sursa: www.ziarulring.ro Joi, 19 Iunie 2014 |
sâmbătă, 21 iunie 2014
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu