ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 21 iunie 2014

Cele mai bune remedii în constipaţie
Cele mai bune remedii în constipaţie
Una dintre cele mai des întâlnite probleme digestive, constipaţia apare adesea în timpul sarcinii, după naștere, în urma administrării unor medicamente sau din cauza stilului de viaţă dezechilibrat.
Alimentaţia corespunzătoare, exerciţiile fizice de câteva ori pe săptămână, dar și unele plante te pot ajuta să tratezi constipaţia.
Plante mici cu efecte puternice

Păpădia
Folosită adesea pentru tulburările intestinale, păpădia este un remediu și în tratarea constipaţiei. Amestecă 2 linguri de rădăcină și frunze de plantă zdobite cu 400 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat peste noapte, iar a doua zi, dimineaţa, bea amestecul în 3 reprize, cu jumătate de oră înainte de masă.
Coada-șoricelului
Această plantă are efec laxativ și îmbunătăţește funcţia biliară. Infuzează 1 lingură de plantă într-o cană cu apă clocotită și bea câte 1/3 de cană înainte de masă.
Lemnul-dulce
Rădăcina de lemn-dulce are acţiune laxativă și este folosită, în mod frecevent, pentru a trata constipaţia. Prepară o infuzie dintr-o lingură de rădăcină măcinată de lemn-dulce și o cană cu apă clocotită. Bea câte o jumătate de cană înainte de masă.
Urzica
Frunzele de urzică sunt cunoscute mai puţin în tratarea constipaţiei, însă rezultatele sunt remarcabile atunci când vine vorba despre această afecţiune. Amestecă 2 linguri de plantă cu 3 căni cu apă clocotită. Lasă la infuzat peste noapte și bea ceaiul în decursul unei zile.
Funze de aloe-vera
Aloe-vera este benefică în tratarea constipaţiei, fiind renumită pentru efectele laxative. Rupe câteva frunze de la o plantă care are vârsta de cel puţin 3-5 ani și pune-le la frigider pentru aproximativ o săptămână. După aceea, stoarce sucul de aloe și bea 5-7 picături diluate în apă, la nevoie.
Mai poţi încerca și următorul leac: amestecă 150 ml suc de aloe cu 30 g miere. Consumă din amestec câte 1 linguriţă, de 2 ori pe zi. Remediul se păstrează la frigider.
3 siropuri laxative
1.    Fructe de merișor
Umple un borcan de 2 l cu fructe de merișor și zahăr. Lasă la macerat 1 lună. Ulterior, strecoară fructele, iar în zeama obţinută pune 25 ml de alcool (la 0,5 l sirop). Se bea câte o jumătate de pahar, diluat în apă, pe stomacul gol, înainte de micul dejun, în fiecare zi, până se tratează constipaţia.
2.    Agrișe
Pune 1 lingură de agrișe în 200 ml de apă. Lasă să fiarbă 10 minute. Din siropul obţinut se bea câte un sfert de cană în fiecare zi.
Afine
Umple un borcan de cu fructe de afine și toarnă, cât cuprinde, apă fiartă și răcită. Învelește recipientul în folie de aluminu și ţine-l la loc răcoros. La nevoie se ia câte o cană de sirop înainte de masă.

2 trucuri rapide
•    Un remediu la îndemână pentru a trata problema constipaţiei este și consumul unui iaurt amestecat cu o lingură de ulei de măsline, la sfârșitul zilei.
•    Dă prin mașina de tocat cantităţi egale de caise uscate, stafide și prune uscate. Amestecă fructele cu câteva frunze de senna zdrobite (se găsesc în farmaciile naturiste) . Se consumă câte 1 lingură din preparat dimineaţa, pe stomacul gol.


Autor: Click sanatate
Sursa: www.clicksanatate.ro  Joi, 19 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu