ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 26 iunie 2014

Dieta cu pătrunjel este generoasă în beneficii
Dieta cu pătrunjel este generoasă în beneficii
Dieta cu pătrunjel, un excelent regim de detoxifiere prin care putem pierde în greutate patru kilograme pe săptămână, este acum pe val ! Preparată în mai multe feluri, modesta frunză de pătrunjel își pune la bătaie miraculoasele proprietăţi terapeutice și reușește să ne menţină în formă.
Puţină lume cunoaște faptul că pătrunjelul, un zarzavat foarte apreciat din punct de vedere gastronomic, care dă savoare mâncării, este și un remediu incontestabile pentru îmbunătăţirea digestiei.
„Pătrunjelul tratează cu succes o varietate de boli de la astenie, anemie feriptivă (deoarece conţine mult fier), tulburări circulatorii și până la eliminarea toxinelor din organism ”precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie și nutriţie.
În compoziţia sa, pătrunjelul deţine un valoros depozit de substanţe nutritive care ţin la distanţă mai bine de 90 de boli. O legătură de pătrunjel conţine: minerale (calciu, magneziu, fosfor, sodiu, fier, potasiu), provitamina A, mai multă vitamina C decât 100 g fructe de măceșe sau o lămâie, complexul vitaminic B, vitamina E și histamina, un aminoacid  care stopează dezvoltarea tumorilor.
Dieta cu pătrunjel contribuie la buna funcţionare a ficatului, la revigorarea organismelor anemice, întărește unghiile, combate oboseala cronică și retenţia de apă. În același timp, pătrunjelul este  un foarte bun antioxidant și favorizant al digestiei. De aceea, poate fi un aliat de nădejde în cura de slăbire.
Salatele de crudităţi care conţin mult pătrunjel verde, consumate la  discreţie, pe parcursul unei săptămâni, au avut totdeauna rezultate așteptate : o revigorare a organismului ( ca efect al detoxifierii) și pierderea în greutate.   
Dieta cu pătrunjel, care este la mare preţ, include și o salată de crudităţi proaspete, celebră în hrana libanezilor, popor cu un regim de viaţă echilibrat din punct de vedere nutriţional, un regim care trezește inspiraţie pentru soluţii de slăbit. Este vorba despre  salata (tabouleh), pe bază de pătrunjel, savurată de adepţii curei de slăbire din mai multe ţări.  
Iată un exemplu de meniu  pe bază de pătrunjel  
Salata de pătrunjel se prepară pentru o zi de dietă și se consumă la fiecare masă.  
La micul dejun
O porţie de salată de pătrunjel, o ceșcuţă de cafea fără îndulcitor și o banană.
La prânz
O porţie de salată de pătrunjel lângă un grătar de pui și un măr.
La  cină
O porţie de salată de pătrunjel, un ou fiert, un morcov și un măr.   
Reţeta săptămânii
Salata de pătrunjel
Calorii : 80/porţia
Timp de preparare: 20 minute
Ingrediente: 6 legături de pătrunjel verde ( alegeţi frunzele și tulpinile fragede); 6 frunze de mentă, 3 roșii, o ceapă roșie mare, 3 căţei de usturoi, o lingură de ulei de măsline, zeamă de la o jumătate de lămâie, o lingură de cușcuș.
Preparare: Se spală toate ingredientele; frunzele de pătrunjel se toacă foarte mărunt; de asemenea, roșiile, ceapa și usturoiul se taie bucăţele. Se amestecă toate ingredientele și se asezonează cu suc de lămâie , cu uleiul de măsline și cu puţină sare.
În timpul dietei : Se consumă doar apă: câte 2-3 litri pe zi.    

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Joi, 26 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu