ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 26 iunie 2014

Nucile verzi, doctorii inimii tale
 Nucile verzi, doctorii inimii tale
Știai deja că nucile sunt indicate pentru scăderea colesterolului deoarece conţin acizi grași Omega-3. Însă, la fel de bune, sunt și nucile verzi. Uite bine de ce este indicat să faci o cură cu aceste fructe!

Nucile verzi nu pot fi consumate crude, ci doar preparate, după ce le este îndepărtată coaja verde. Aceasta nu trebuie aruncată, deoarece este benefică în tratarea afecţiunilor dermatologice. Nucile verzi pot fi consumate în două feluri, sub formă de dulceaţă, sau sub formă de lichior. Pentru a prepara dulceaţă trebuie să îndepărtezi coaja de la nuci. Se amestecă nucile cu zahăr, apă și suc de lămâie și se fierb până când siropul se încheagă. Pentru sirop ai nevoie de 20 de nuci verzi taiate felii, 1 l de alcool, 1,5 l de apă, 400 g zahăr și scorţișoară după gust. O parte din apă și alcool se amestecă cu nucile și se pune într-o damigeană. Se lasă 10 zile agitând din când în când damigeana. Se strecoară, iar esenţa de nuci se amestecă cu celelalte ingrediente. Se pune în sticle și se consumă după 4 săptămâni.
Nucile verzi conţin săruri minerale ( cum este cupru și zinc), provitamina A, vitamine din complexul B, vitaminele C, E, F, P.  Chiar dacă nucile sunt mai bogate din punct de vedere caloric decât carnea, ele conţin mai puţine toxine.
Benefice pentru inimă
Nucile sunt o sursă importantă de antioxidanţi. Aceștia nu doar că reduc colesterolul din sânge, dar reglează și tensiunea arterială. De asemenea, consumate constant, ele întăresc pereţii vaselor de sânge și scad riscul de producere a infarctului miocardic, și a altor, afecţiuni cardiovasculare cu 30%. Cel mai indicate sunt după mesele ce abundă în preparate grase, deoarece mai atenuează din efectele nocive asupra organismului.
Bogate în cupru
Poate nu știai, dar această substanţă este esenţială dacă vrei să previi anemia, reumatismul sau artroza. În plus, acizii grași Omega-3, în combinaţie cu fitosterolul și antioxidanţii din nuci sunt un bun mod natural de prevenţie a cancerului de sân, și chiar tratare, reducând dimensiunea tumorilor. Nu trebuie uitate nici benecifiile asupra fertilităţii masculine, nucile verzi, fiind indicate în caz de impotenţă și sterilitate.
Coaja nucilor ameliorează varicele
După ce ai curăţat nucile pentru dulceaţă nu arunca coaja lor, deoarece este de mare ajutor în ameliorarea varicelor. Amestecaţi-o cu alcool pur și lăsaţi-o la macerat 10 zile. După ce ai strecurat tinctura o aplici pe zonele cu probleme și vei vedea că ușor, ușor varicele nu vor mai fi la fel de vizibile. Și negii pot fi vindecaţi cu coajă de nuci verzi. Masează-i ușor cu coaja proaspăt tăiată de 3 ori pe zi timp de o săptămână.

Autor: Click pentru femei
Sursa: www.clickpentrufemei.ro  Joi, 26 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu