ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 9 iunie 2014

 Probleme de sănătate frecvente care pot apărea în vacanţă
Probleme de sănătate frecvente care pot apărea în vacanţă Organismul reacţionează în moduri diferite la schimbările de rutină, iar plecarea în vacanţă, ca orice rupere de ritm, poate declanșa anumite afecţiuni ușoare, care însă trebuie tratate la timp, potrivit dailymail.co.uk.
- Călătoriile cu avionul pot provoca dureri de dinţi
Călătoriile cu avionul pot declanșa dureri de dinţi, chiar dacă, recent, persoana care călătorește nu a avut probleme stomatologice.
"Din cauza schimbărilor de altitudine, mici «pungi» cu aer se acumulează în interiorul plombelor sau în carii. Acest aer are o presiune diferită de cea a cabinei avionului, ceea ce provoacă durere", a explicat Luke Cascarini, chirurg oral la BMI The Sloane Hospital.
Cei care pleacă în vacanţă sunt sfătuiţi să facă un control stomatologic înainte, pentru a vedea dacă nu au nevoie de plombe. Deși durerea ar trebui să dispară la câteva ore după aterizare, consultaţi de urgenţă un stomatolog dacă durerea persistă.
- Constipaţia
Zborurile lungi încetinesc tranzitul intestinal, iar acest fenomen, asociat cu deshidratarea din timpul călătoriei, duce la constipaţie. Pentru prevenirea constipaţiei, mâncaţi moderat și, de preferat, alimente care conţin fibre, fructe și legume, evitaţi consumul de alcool și hidrataţi-vă corespunzător.
- În vacanţă, crește vulnerabilitatea la virusuri
Cercetătorii olandezi au descoperit că aproximativ o persoană din 30 se îmbolnăvește, sub o formă sau alta, imediat ce încetează să mai muncească și încep să se relaxeze, fenomen cunoscut sub denumirea de "boală a timpului liber". Una dintre explicaţii este aceea că, în timp ce lucrăm, organismul nostru produce constant hormoni ai stresului, cum ar fi adrenalina, care combate infecţiile în perioadele de activitate intensă - ca reacţie de tipul "luptă sau fugi" la situaţii stresante. Însă în momentul în care începem să ne relaxăm, devenim vulnerabili la virusurile și bacteriile din mediul înconjurător.
- Căldura scade nivelul zahărului din sânge
Temperaturile ridicate expun diabeticii dependenţi de insulină unui risc mai crescut de hipoglicemie - provocată de scăderea nivelului de zahăr din sânge -, proces cauzat de dilatarea vaselor de sânge în timp ce organismul încearcă să regleze temperatura. Medicii recomandă persoanelor diabetice care pleacă în vacanţă să își monitorizeze regulat glicemia, dacă temperatura depășește 25 de grade Celsius.
- Căldura provoacă migrene
Una dintre explicaţiile acestui fenomen este că presiunea crescută asociată cu temperaturile mari dereglează hipotalamusul, acea regiune a creierului care acţionează ca un termostat natural al organismului. Migrenele pot fi cauzate, de asemenea, și de răul de călătorie. Ca măsuri de prevenire, așezaţi-vă, pe cât posibil, în partea cea mai stabilă a avionului, adică în zona unde sunt situate aripile, rezervaţi locuri în mijlocul vaporului și staţi pe locul din faţă al mașinii.

Autor: Mediafax.ro
Sursa: www.mediafax.ro  Luni, 9 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu