ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 9 iunie 2014

De ce te îngrași în zona abdominală. Vezi cauzele mai puţin cunoscute
De ce te îngrași în zona abdominală. Vezi cauzele mai puţin cunoscute
Grăsimea în exces în zona abdomenului poate fi cauzată de mai mulţi factori. Unele cauze sunt ușor de combătut, cum ar fi sedentarismul, altele, însă, pot fi niște boli grave. Vezi de ce te îngrași în zona abdominală și care sunt cauzele grave ale acestui tip de grăsime.


Dereglările de tiroidă provoacă grăsime pe burtă

Glanda tiroidă produce o serie de hormoni care reglează și coordonează transportul de energie în corp și metabolismul. Când glanda tiroidă nu produce destul hormon, adică suferi de hipotiroidism, metabolismul tău încetinește și asta poate însemna kilograme în plus.
De asemenea, o tiroidă leneșă poate determina reţinerea de apă și sare, ceea ce duce la umflarea abdomenului.
Pe de altă parte, hipotiroidismul vine împreună cu alte simptome, cum ar fi: oboseală mare, constipaţie, intoleranţă la temperaturi scăzute, subţierea și pierderea părului.
Boala Cushing aduce kilograme în plus

Excesul de cortizol în sânge, cunoscut ca sindromul sau boala Cushing poate da kilograme în plus în zona abdomenului.
Cortizolul este un hormon eliberat de glandele suprarenale și reglează tensiunea arterială și răspunsul corpului la boli și accidentări (răni).
Dereglarea producţiei de cortizol poate face mult rău organismului, iar unul dintre primele semne este îngrășarea extrem de rapidă în zona abdominală și, implicit, apariţia vergeturilor pe burtă.
Insuficienţa hepatică
Ficatul foarte bolnav face ca zona abdominală să se umfle și grăsimea tinde să se depună tot acolo. Insuficienţa hepatică apare în cazurile extreme de alcoolism, în cazul infectării cu anumite variante ale virusului hepatitei și de la alte boli conexe.

 

În timp ce funcţiile ficatului sunt diminuate, un lichid numit ascită se adună în cavitatea abdominală. Totuși, nu trebuie să vă faceţi griji decât dacă umflarea abdomenului apare asociată cu îngălbenirea pielii, oboseală, umflarea picioarelor, învineţirea ușoară.
Probleme la ovare

Acumularea de lichid în abdomen apare și în alte cazuri, nu doar atunci când ficatul nu mai funcţionează.
Anumite tumori necanceroase, chisturi ovariene și alte probleme ale ovarelor duc la acumularea de lichid în acea zonă. În plus, chisturile și tumorile ovariene duc la îngrășare din cauza dezechilibrării hormonale.

Autor: Unica.ro
Sursa: www.unica.ro  Luni, 9 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu