ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 9 iunie 2014

Ceaiul de tei îţi calmează migrena
Ceaiul de tei îţi calmează migrena
Agitaţia, tusea, stările de nervozitate și cele de oboseală își găsesc leacul într-o cană de ceai aromat de tei. Află din numărul de iunie al revistei Click Sănătate ce poţi trata cu această plantă. 
 

Renumit pentru parfumul său îmbietor, teiul este unul dintre cele mai cunoscute sedative oferite din natură. Pentru a beneficia pe deplin de proprietăţile terapeutice ale teiului, indicat este ca florile să fie culese pe timp însorit, înainte să înflorească. Poţi usca planta la loc ferit de lumină, în încăperi bine aerisite, apoi o păstrezi în săculeţi de pânză. Infuzia, decoctul și tinctura de tei sunt recunoscute pentru efectele lor antiinflamatoare  și cicatrizante.
Infuzia are efect sedativ
Ești foarte obosit nu reușești să adormi noaptea decât la ore târzii? Înainte de a apela la somnifere, profită de soluţiile oferite de natură, cum este și ceaiul de tei, recunoscut pentru acţiunea sa sedativă. Prepari infuzia din 20 g de flori la un litru de apă clocotită. Bea o cană cu ceai după masa de seară și una chiar înainte de culcare. De ajutor în caz de insomnii, anxietate, dar și stări nervoase este și perna umplută cu flori de tei. Aroma lor te va ajuta să te relaxezi mai ușor și să adormi.

Remediu pentru migrene
Leacurile pe bază de tei sunt un excelent medicament natural și pentru durerile de cap care apar în cele mai nepotrivite momente din zi. Datorită efectelor calmante ale plantei, decoctul de tei ajută la reducerea migrenelor, inclusiv a celor crizelor biliare asociate cu starea de vomă. Leacul îl prepari astfel: o lingură de plantă la 250 ml de apă rece. Fierbe aceste amestec timp de 20-30 de minute, filtrează și bea câte 2-3 căni de decoct pe zi, îndulcite cu miere, timp de o săptămână.

Tinctură pentru hipertensiune
Creșterea tensiunii arteriale, palpitaţiile și durerile toracice sunt simptome des întâlnite pe perioada verii, mai ales la persoanele cardiace. Pentru a preveni și trata toate aceste neplăceri sunt de ajutor remediile cu tei. Tinctura o poţi cumpăra din magazinele naturiste ori o prepari în casă astfel: umple jumătate de borcan cu pulbere de flori de tei, apoi adaugă alcool de 40 de grade. Amestecă bine ingredientele și lasă la macerat 8 zile. Strecoară tinctura și păstreaz-o în borcane mici, închise ermetic. Ia câte 2-3 ml de tinctură de tei pe zi, diluată în jumătate de pahar de apă. Urmează cura timp de 6 săptămâni.


Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Luni, 9 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu