ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 21 iunie 2014

7 lucruri pe care sa le spui zi de zi copilului tau
7 lucruri pe care sa le spui zi de zi copilului tau
Exista mai mult de un mod prin care sa-i transmiti puiului tau cat de mult il iubesti. De exemplu, a-l incuraja sa nu renunte niciodata la visele lui si a-l asigura ca e ocrotit si pretuit. Oricand vrei sa ii dai o lectie pretioasa de viata, sa-l inveti ceva valoros si sa intaresti prin asta legatura puternica dintre voi, spune-i unul dintre urmatoarele lucruri.

1. „Cred in tine!“
Unii parinti le spun copiilor foarte des: „Cred in tine!“ Copiii nu fac decat sa repete astfel de formulari, chiar daca nu le inteleg pe deplin. Astfel, situatia poate deveni amuzanta cand un copil ii spune mamei sale ca el crede in ea! In acelasi timp, copiii nu uita aceste cuvinte, le raman imprimate in memorie si ii ajuta in viitor.

2. „Nu renunta niciodata!“
Este bine sa-ti inveti copilul sa nu renunte la visele sale, chiar daca da de greu uneori. E un exemplu de comportament adecvat in viata si, mai tarziu, ii poti explica faptul ca tenacitatea il va ajuta sa-si atinga telurile si ca poate oricand aborda noi tehnici de solutionare a lucrurilor, daca se va impotmoli.

3. „Practica e mama invataturii“
Iata o zicala care ii invata pe copiii ca nu intotdeauna vor reusi sa rezolve o problema, dar ca pot avea succes daca persista in gasirea unei solutii.

4. „Nimeni nu s-a nascut invatat!“
Este esential sa le explici copiilor tai ca nimeni nu le stie pe toate si ca doar experienta te face sa fii puternic. Astfel, ei vor intelege ca viata reprezinta o serie de incercari si unele esecuri, dar mai ales o serie de invataturi de pe urma carora pot profita.

5. „Esecul nu este o optiune!“
Micutii trebuie sa inteleaga ca, daca pleaca la drum cu gandul ca vor pierde, e foarte probabil ca acest lucru sa se intample. Cand vor sa isi atinga un scop, copiii ar trebui sa fie determinati, sa inteleaga ca singura lor optiune viabila este succesul!

 6. „Poti invata din orice greseala“
De fiecare data cand micutul tau face o greseala, nu-l certa, nu-l trimite la colt, ci invata-l ca orice eroare poate fi o lectie pentru viitor. Apoi, il poti intreba ce a invatat din eroarea lui, pentru a verifica daca a inteles ce anume a gresit.

7. „Esti iubit si ocrotit!“
Cu totii ne amintim cu drag de vremurile in care eram copii si ne simteam in siguranta alaturi de parinti. Pe langa faptul ca micutul tau se va simti protejat, te vei simti si tu mai bine si mai calma! Ii poti sopti copilului acest lucru chiar inainte sa adoarma – cu siguranta ca avea vise dulci.


Autor: Sfatul parintilor
Sursa: sfatulparintilor.ro  Joi, 19 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu