ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 21 iunie 2014

Cum tratezi corect o unghie infectată
Cum tratezi corect o unghie infectată
Dacă ai purtat pantofi prea strâmţi, ţi-ai prins degetele în ceva sau pur și simplu unghiile tale au tendinţa să crească în carne, în orice situaţie există riscul să se infecteze. Iată cum o poţi trata corect:

De cele mai multe ori unghiile se infectează când cresc în carne și cel mai des se întâmplă la unghiile de la picioare, din cauza pantofilor strâmţi sau din cauza bacteriilor care rămân acolo dacă stai încălţată multe ore în fiecare zi. Cum se tratează corect o unghie infectată, atunci când nu poţi ajunge imediat la medic:
Curăţă unghia infectată

Ca să reduci cât mai mult durerea trebuie mai întâi să cureţi unghia infectată foarte bine. Umple un lighean cu apă caldă în care torni una sau două linguri de săruri amare. Ţine-ţi degetul cu unghia sau tot piciorul (ori mâna, după caz) în lighean și ţine-l acolo timp de 10-15 minute. După ce trece timpul de așteptare, usucă-ţi partea corpului complet, cu un prosop curat sau cu tifon steril.


Ridică unghia infectată

Al doilea pas pe care trebuie să-l faci este să îţi ridici atât cât poţi unghia infectată - colţul încarnat. Poţi face acest lucru ţinând colţul unghiei cu degetul și apoi introducând o bucăţică de vată sterilă sau aţă dentară groasă (fără aromă și necerată), ca să ţii vârful sus. Încearcă să nu folosești instrumente metalice atunci când tratezi o unghie infectată, pentru că ai putea înrăutăţi problema (penseta nu este deloc o idee bună).
Unguent antiseptic pe unghia infectată

După ce ţi-ai uscat zona complet și ai reușit să ridici unghia infectată, ar trebui s-o acoperi bine cu un unguent antiseptic. Mai departe, acoperă unghia cu un pansament steril ca să ţii unguentul la locul lui și să nu intre alte bacterii.
Mergi la medic

Nicio infecţie nu ar trebui tratată acasă, ci ar trebui să te vadă și un medic. După ce ai curăţat locul și ai aplicat unguentul antiseptic, mergi la doctor pentru un tratament. Îţi poate spune să mai aplici unguentul sau, dacă infecţia este mai rea, îţi poate prescrie antibiotice sau poţi merge mai departe la secţia de chirurgie, ca să ţi se taie colţul unghiei încarnate. În orice caz, este important să mergi la medic atunci când ai o unghie infectată.

Autor: Unica.ro
Sursa: www.unica.ro  Joi, 19 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu