ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 31 mai 2014

Consumul de fistic poate PREVENI DIABETUL
Consumul de fistic poate PREVENI DIABETUL Fisticul, bogat în grăsimi sănătoase, contribuie la prevenirea instalării diabetului, mai ales a celui de tipul 2, favorizat de obezitate, au constatat cercetătorii spanioli.

Într-un studiu efectuat de cercetătorii spanioli, 54 de persoane cu prediabet, cunoscut și sub numele de diabet borderline, au urmat o dietă mediteraneană timp de opt luni, conform dailymail.co.uk.

Participanţii la studiu au consumat aceeași cantitate de calorii pe perioada cercetării, dar, timp de patru luni, au consumat și 57 de grame de fistic pe zi.

Greutatea acestora nu s-a schimbat, însă rezultatele testelor de sânge au arătat o shimbare înainte și după consumul de fistic.

Cel mai important, nivelurile de zahăr și de insulină au scăzut - acesta fiind un indiciu că organismul procesa mai ușor zahărul din alimente.

Cel mai probabil, nutrienţii sănătoși din fistic - inclusiv grăsimile nesaturate, fibrele, antioxidanţii și carotenoizii - se combină pentru a ajuta organismul să metabolizeze zahărul, a explicat cercetătoarea Mònica Bulló, de la Universitatea Rovira i Virgili din Spania.

"Recomand consumul de alune și nuci, în general, și de fistic, în special. Cel mai bine ar fi să includeţi un pumn de alune și nuci în alimentaţie - poate nu în fiecare zi, dar ori de câte ori aveţi ocazia", a spus Mònica Bulló.

Totodată, "cel mai bun mod de a reduce riscul de diabet de tip 2 este menţinerea unei greutăţi optime adoptând o dietă sănătoasă și echilibrată și prin exerciţii fizice regulate", a adăugat Richard Elliott, de la Institutul Diabetes din Marea Britanie.


Autor: Ziarulring.ro
Sursa: www.ziarulring.ro  Sambata, 31 Mai 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu