ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 31 mai 2014

SEMIN?ELE DE DOVLEAC alimentul-minune plin de minerale și antioxidanţi
SEMIN?ELE DE DOVLEAC alimentul-minune plin de minerale și antioxidanţi Seminţele de dovleac sunt o gustare foarte populară și apreciată, însă știai că sunt o sursă excelntă de minerale precum mangan, fier, zinc și magneziu? Seminţele dovleacului, legumă nativă Americii Centrale, pot aduce organismului un aport considerabil de vitamina E și sunt considerate un aliment excelent deoarece:

- Un pumn de seminţe de dovleac aduce organismului 50% din necesarul zilnic de magneziu, mineral care îndeplinește mai multe funcţii importante în organism, stimulând digestia, sistemul cardivascular și contribuie la reducerea anxietăţii.

- Poate fi de folos persoanelor care suferă de diabet. În studii recente, s-a descoperit că seminţele de dovleac ar putea ajuta la reglarea nivelului de insulină și ar putea preveni complicaţiile diabetului reducând stresul oxidativ.

- Este de folos bărbaţilor deoarece zincul din compoziţie contribuie la sănătatea prostatei.

- Sunt o sursă excelentă de triptofan, care este convertit, de către organism, în serotonină, neurotransmiţător ce joacă un rol important în reglarea dispoziţiei, prevenirea anxietăţii și a depresiei. Organsimul uman nu prduce triptofan, de aceea sursele alimentare sunt deosebit de importante.


Autor: Ziarulring.ro
Sursa: www.ziarulring.ro  Sambata, 31 Mai 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu