ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 31 mai 2014

Castraveţii, buni pentru stomac!
Castraveţii, buni pentru stomac! 6 motive să mâncaţi această legumă
Castraveţii sunt în topul celor mai cultivate legume din lume, și sunt cunoscuţi ca fiind foarte sănătoși pentru organism. Mai mult, nu sunt nici foarte scumpi și îi găsești în toate pieţele. Dar iată de ce ar trebui să-i consumi.
Rehidratează corpul. Dacă nu reușești să bei destulă apă, mănâncă câţi de mulţi catsraveţi poţi deoarece 90% din conţinutul lor este apă. Astfel îţi vei compensa pierderea de lichide.
Elimină toxinele. Apa din castraveţi acţionează ca o mătură virtuală, eliminând toxinele nedorite din organism. Iar consumul regulat de castraveţi ajută la dizolvarea pietrelor de la rinichi.
Furnizează vitaminele necesare. Un singur castravete conţine cam toate vitaminele necesare pentru o zi. A, B și C întăresc sistemul imunitar  dându-ţi un aspect radiant și mai multă energie. Iar pentru a le spori puterea amestecă-i, în storcător, cu spanac și morcov.
Suplinesc mineralele bune pentru piele. Sunt bogaţi în potasiu, magneziu și silicon. De aceea, saloanele de frumuseţe folosesc multe tratamente pe bază de castravete.
Ajută în diete. Datorită conţinutului crescut de apă și scăzut de calorii, castraveţii sunt o sursă ideală pentru cei care vor să slăbească. Adaugă castravete și în supe și salate. Dacă nu sunt gustarea ta favorită îi poţi mânca în combinaţie cu un iaurt degresat. Ajută foarte mult și digestia.
Vindecă mahmureala. Pentru a evita o durere de cap sau mahmureala de dimineaţă, mănâncă câteva felii de castravete înainte să te bagi în pat. Castraveţii conţin destulă vitamina B, zahăr și electroliţi încât să refacă nutrienţii esenţiali și să reducă efectele mahmurelii și durerea de cap.   
Revigorează ochii
Dacă îţi pui o felie rece de castravete, pe ochi, atunci când îi ai umflaţi vei observa că pungile de sub se vor retrage datorită proprietăţilor lor antiinflamatorii.     

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Sambata, 31 Mai 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu