ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 23 aprilie 2014

Prof. dr. Mencinicopschi ne învaţă cum să ne detoxifiem după Paște
Prof. dr. Mencinicopschi ne învaţă cum să ne detoxifiem după Paște După abuzurile de la masa de Paște, cu siguranţă este nimerită o cură de detoxifiere a organismului. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, ne recomandă să consumăm multe fructe și legume bio.
Zilele libere, relaxante, în care majoritatea creștin-ortodocșilor au consumat mâncăruri grele – carne de miel, drob, fripturi, mici și băuturi alcoolice –, și-au pus amprenta asupra siluetei și au umplut organismul de toxine. Pentru a scăpa de ele trebuie să faceţi multă mișcare și să fiţi mai optimiști.
Scăpaţi de stres

„Pentru a exista o armonie în organism trebuie, în primul rând, să scăpaţi de stres, să vă hidrataţi suficient și să consumaţi multe fructe și legume bio. La fel de important este să respectaţi cele trei mese principale ale zilei și să consumaţi doar carne de pește sau pui”, ne sfătuiește prof. dr. Mencinicopschi.
Eliminaţi E-urile

Pentru eficienţă, pe durata curei de detoxifiere nu trebuie să consumaţi alimente care conţin E-uri. „Meniul ideal trebuie să fie compus din alimente ce provin de la ferme sau culturi ecologice. De asemenea, procentul în care combinăm alimentele este important. Pe farfurie, 50% trebuie să fie legume și 50% carne”, susţine specialistul.
Cum „combateţi” mielul

„Carnea de miel se digeră greu și cum în aceste zile mulţi au consumat-o din belșug, acum ar trebui să vă axaţi pe o dietă formată preponderent din fructe și legume. Evident, bio. Acestea pot fi consumate ca atare, sub formă de salate sau preparate la aburi”, explică prof. Mencinicopschi.
Apa cu lămâie, de ajutor

În orice dietă pentru curăţarea organismului de toxine trebuie apă cu lămâie, să beţi multe ceaiuri din plante, sucuri naturale și să consumaţi ceapă și usturoi. „Pentru detoxifierea ficatului se recomandă două linguriţe de seminţe de susan pe zi”, afirmă prof. Mencinicopschi.
„În cura de detoxifiere trebuie să beţi multă apă. Ideal ar fi un pahar pe oră.” Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi
„Pentru a elimina toxinele din corp, la micul dejun puteţi mânca cereale germinate cu lapte de soia.”, Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi
Ce să excludem
- dulciuri
- pâine
- produse de patiserie
- prăjeli
30 de minute de mișcare pe zi sunt obligatorii.
15 glande sebacee au oamenii pe un centimetru pătrat de piele.
 

Autor: Ziarulring.ro
Sursa: www.ziarulring.ro  Marti, 22 Aprilie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu