DESERT: Prăjitură cu mango, merișor și stafide pentru ochi luminoși |
În ziua de astăzi ne obosim ochii în ecranul calculatorului multe ore
pe zi. Deși există tehnici de relaxare a ochilor la locul de muncă și
picături speciale pentru ochi obosiţi, puţini oameni chiar recurg la
aceste remedii. Iată o reţetă de prăjitură cu mango, merișor și stafide
pentru ochi luminoși și privire limpede.
Luteina și zeaxantina sunt două substanţe antioxidante foarte bune pentru ochi, care împiedică rănirea ochiului de către razele ultraviolete. Beta-criptoxantina este, de asemenea un compus al provitaminei A care ajută ochii în lupta cu efectele negative ale razelor de soare și oboselii în exces. Pe lângă acestea, fructele mai conţin o serie de fitonutrienţi antioxidanţi foarte buni pentru ochi, cum ar fi vitamina C, vitamina A, vitamina E, complexul B și acid folic. Cele mai bune fructe și legume pentru ochii obosiţi sunt cele galbene și portocalii: caise, morcovi, lămâi, mango, papaya, portocale, piersici, pere și dovleac. De asemenea, fructele și legumele albastre și mov conţin multă luteină, flavonoide, acid elagic vitamina C și zeaxantină: afine, mure, stafide brune, struguri negri, prune, prune uscate, merișor și vinete. Iată o reţetă de prăjitură cu mango, merișor și stafide pentru ochi luminoși, plină de antioxidanţi și fitonutrienţi buni pentru sănătatea ochilor. Ingrediente blat prăjitură: 100 grame unt 200 grame biscuiţi digestivi 2 linguri zahăr 1 lingură stafide tocate în blender Încingeţi cuptorul la 180 de grade Celsius. Așezaţi hârtie de copt pe fundul unei tăvi sau tapetaţi cu făină după ce aţi uns cu ulei în prealabil. Topiţi untul și amestecaţi-l cu biscuiţii sfărâmaţi, stafidele și zahărul până când compoziţia devine lipicioasă. Întindeţi aluatul de blat pentru prăjitură în tavă și presaţi bine. Introduceţi tava cam 10 minute în cuptor. Scoateţi blatul și lăsaţi-l la răcit. Ingrediente cremă de brânză cu mango și merișor: 1 kilogram brânză dulce (ricotta sau mascarpone) 250 grame zahăr 3 linguri făină Esenţă vanilie 1 ceașcă merișor deshidratat Coaja rasă de la 1 lămâie 2 linguriţe zeamă de lămâie 4 ouă mari 200 ml smântână 1 linguriţă ghimbir ras sau un praf de pudră de ghimbir uscat (opţional) 1 mango copt (moale la atingere) Un vârf de cuţit sare Încingeţi cuptorul la 150 grade Celsius (treapta 2). Amestecaţi brânza dulce într-un castron cu mixerul, la viteză mică. Separat, curăţaţi fructul de mango și pasaţi pulpa într-un blender, până obţineţi un piure aromat. Puteţi adăuga puţin ghimbir, pentru o aromă mai puternică. Adaugaţi treptat ouăle, zahărul și zeama de lămâie, apoi făina și un vârf de cuţit de sare, amestecând în tot acest timp cu mixerul. Amestecaţi esenţele cu smântâna și coaja de citrice și adăugaţi-le la compoziţie. Adăugaţi merișorul și pulpa de la mango pasată cu ghimbir. Turnaţi crema peste blat și daţi prăjitura la foc mediu timp de circa o oră. Nu scoateţi prăjitura din tavă până când nu s-a răcit complet și crema de brânză și mango nu s-a stabilizat. Ingrediente décor: 1 fruct de mango tăiat felii de 1 cm grosime Jeleu incolor (opţional) Ciocolată sau sticksuri cu ciocolată Pofta buna! |
Autor: Unica.ro Sursa: www.unica.ro Marti, 22 Aprilie 2014 |
miercuri, 23 aprilie 2014
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu