ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 24 aprilie 2014

Cele mai periculoase 3 metale grele din sângele tău!

astăzi, 12:00

Ultimele cercetări asupra evoluţiei corpului uman au scos la iveală un fapt alarmant: nivelul metalelor grele din organism, denumite şi antinutrimente, este de 700 de ori mai mare în prezent decât cel al strămoşilor noştri.

Cele mai periculoase 3 metale grele din sângele tău!
Cele mai periculoase metale grele pentru sănătate sunt plumbul, cadmiul şi aluminiul.
1) Plumbul afectează psihicul şi somnul
Copiii până în 12 ani sunt cei mai vulnerabili la intoxicaţia cu plumb, din cauză că aceasta poate să le afecteze ireversibil creierul. Simptomele intoxicaţiei cu plumb sunt durerile de cap frecvente, tulburările de somn, comportamentul agresiv şi lipsa de concentrare, iar la adulţi apare şi iritabilitatea, anxietatea, depresia, şi insomnia.
Plumbul se asimilează în corp într-o cantitate mică din alimente. Însă de cele mai multe ori intoxicaţia cu plumb se face în momentul expunerii într-un mediu poluat sau de la recipientele de gătit care nu conţin inox.
Tratamentul cel mai des întâlnit pentru eliminarea plumbului din corp este cel cu vitamina C, care protejează sistemul nervos central.
2) Cadmiul sporeşte agresivitatea
Persoanele cele mai expuse la efectele provocate de cadmiu sunt persoanele care fumează, din cauză că nivelul cadmiului din sânge creşte direct proporţional cu numărul ţigărilor fumate. Totodată, intoxicaţia cu cadmiu se poate căpăta şi prin inhalarea gazelor de eşapament ori prin consumul de alimente tip fast-food sau cafea vrac.
Intoxicaţia cu cadmiu duce la stări de irascibilitate, confuzie şi frică. Persoanele care au o cantitate de cadmiu mai mare decât cea admisă au declarat în timpul ultimelor sondaje că au şi foarte multe coşmaruri. Totodată, acest metal pare să favorizeze şi apariţia cancerului.
3) Aluminiul favorizează boala Alzheimer
Intoxicarea cu aluminiu poate duce la demenţă! Acesta este unul dintre cele mai periculoase metale grele, având în vedere că se găseşte în alimentele cele mai de bază, cum ar fi zahărul, în tuburile în care se ţine pasta de dinţi, la vasele de bucătărie, în apă de la robinet şi în diferite ambalaje ale alimentelor.
Aluminiul ajunge în corp dacă folosim vase de bucătărie din aluminiu vechi pentru a încălzi ceva acid, de exemplu, ceai. Acestea vor elibera particule de aluminiu în apă.
Un sfat, în loc de concluzie: În cazul unor simptome de genul celor descrise aici, ar fi indicat să consultaţi de urgenţă medicul şi chiar să faceţi un set complet de analize.


Autor:
Dragos Tanase
Sursa:
lyla.ro
Sursa-foto:
ziarulring.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu