ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 23 aprilie 2014

5 pești pe care-i bine să-i eviţi
5 pești pe care-i bine să-i eviţi Peștele este, în general, un aliment benefic pentru sănătate, deoarece conţine acizi grași Omega-3, dar și puţine calorii. Însă, unii dintre ei vin și cu un aport de mercur, nociv pentru sănătate! Iată care pești îl conţin!
Un conţinut ridicat de mercur în organism poate afecta dezvoltarea neurologică a bebelușilor în timpul sarcinii, dar și a copiilor în perioada creșterii. Mai mult, odată ingerat, mercurul este greu de înlăturat din organism, el putând sta și un an în sânge. Toţi peștii conţin mercur, însă 5 dintre ei abundă în această substanţă nocivă.
Carne de rechin
Întrucât rechinul se hrănește cu pește, care la rândul lui conţine mercur, nivelul de mercur din organismul rechinului este ridicat. La noi se găsește în special sub forma fileurilor congelate, fiind apreciat pentru carnea sa albă și lipsită de oase. Totuși, este mai bine să-l eviţi și să alegi în schimb somon sălbatic. Acest pește oceanic aduce un aport semnificativ de vitamina D, vitamina B12, seleniu și acizi grași Omega-3, ceea ce-l face unul dintre cei mai sănătoși pești din lume. Are cel mai mic conţinut de mercur, fiind ideal de consumat de gravide.
Peștele sabie
Este la rândul lui un pește prădător, ceea ce-l face să fie contraindicat pentru consumul oamenilor. Te poţi delecta în schimb cu delicioasele sardine. Nu sunt scumpe și îţi aduc necesarul zilnic de Omega-3 și vitamina D, pentru oase puternice.
Macroul
Este unul dintre cei mai la îndemână pești, mai ales sub formă congelată. Deși este un pește gras, deci conţine Omega-3, este un pește prădător, care se hrănește cu alţi pești, motiv pentru care conţine mult mercur. Poţi opta în schimb pentru anșoa. Acest pește mic este perfect pentru salate și conţine fier, prevenind astfel anemia.
Merlinul albastru
Este considerat o delicatesă, dar consumat în mod constant el îţi poate pune în pericol sănătatea datorită conţinutului ridicat de mercur. Femeile însărcinate și copii ar trebui să-l evite și să consume în schimb calcan, care este mult mai hrănitor și sănătos.
Tonul
Recomandat mai ales în curele de slăbire, tonul poate conţine cantităţi însemnate de mercur. Este recomandat să-l mănânci doar o dată pe săptămână. În schimb, conservele de ton pot fi consumate fără restricţii, întrucât carnea a fost procesată și astfel nivelul de mercur este mai redus. 

Autor: Click.ro
Sursa: www.clickpentrufemei.ro  Miercuri, 23 Aprilie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu