ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 5 aprilie 2014

 Minunatele beneficii ale boabelor de muștar
Minunatele beneficii ale boabelor de muștar Bobiţele de muștar alb, care asezonează atât de savuros carnea de vită, și care dau un gust excelent marinatelor, fac deliciul gospodinelor de mai bine de 3000 de ani.
Vedetă în bucătărie de 3000 de ani
Acum 3 milenii, muștarul era cultivat, cu sârg, în China. Graţie împăratului Carol cel Mare al Franţei, boabele albe ajung și în grădinile mânăstirilor din jurul Parisului. De aici, până la muștarul de Dijon, nu mai era decât un pas...
Savoarea lor e nepreţuită în bucătăria internaţională. În afară de condiment în sosuri și tocăniţe, sunt folosite pentru a „îndulci” anumite preparate acide, și au și efect conservant. Sunt benefice pentru sănătate: triptofanul, considerat „aminoacidul fericirii”, se găsește în cantităţi importante în seminţele de muștar.
Marii bucătari au un truc, pentru a „scoate” ce e mai bun din seminţele cu pricina: le prăjesc, pe sec, în tigaie, timp de câteva zeci de secunde, înainte de a adăuga carnea, legumele și alte ingrediente de bază.
Medicament contra balonărilor
Mult timp, boabele de muștar au fost prescrise drept medicament, pentru a alina durerile de stomac, indigestiile, balonările, constipaţiile... și se mai spunea că sunt un tratament excelent împotriva paraliziei.
Treptat, „doftorii” au renunţat să le mai prescrie, mai ales că, în cantităţi mari, puteau provoca intoxicaţie la bolnavii mai sensibili.
Medicina naturistă de azi continuă să laude virtuţile micilor seminţe, care pot fi utilizate sub formă de făină, ulei sau suc.
Excelent remediu în caz de gripă
În uz extern, sub formă de cataplasme, bobiţele de muștar sunt un excelent remediu în stările gripale: pot descongestiona căile respiratorii în caz de bronșită, alină durerile reumatismale, fac să dispară vânătăile, alungă febra, și au efect revulsiv (provoacă o iritaţie locală a pielii, cu rol de a stimula sistemul nervos sau pentru a face să înceteze o stare inflamatorie).
Înainte de a pune cataplasmele cu făină de muștar, obligatoriu trebuie aplicat pe piele un strat de cremă grasă (vaselină). Cataplasmele nu se utilizează la copiii sub 10 ani sau la persoanele cu piele sensibilă.
Cataplasme cu muștar
Ai nevoie de:
-făină de muștar
-apă caldă
-un tifon mare sau o șosetă curată
Preparare: rășnește 3 linguri de boabe de muștar, apoi amestecă progresiv cu apă, ca să obţii o pastă groasă. Pune pasta în tifon sau în șosetă (ca într-un săculeţ, pe care-l legi bine la gât) și aplică pe zona bolnavă. Acoperă cataplasma cu fulare groase din lână, lasă să acţioneze timp de jumătate de oră – o oră (cât poţi să suporţi).

Autor: Click pentru femei
Sursa: www.clickpentrufemei.ro  Vineri, 4 Aprilie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu