ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 5 aprilie 2014

Totul despre conjunctivită
 Totul despre conjunctivită Te ustură ochii, lăcrimezi des și ţi se lipesc pleoapele, dimineaţa la trezire? Acestea sunt doar câteva dintre „semnele“ conjunctivitei.
Conjunctivita este o boală caracterizată printr-o inflamaţie a membranei transparente care acoperă ochiul atât în faţă, pe „albul ochilor“, cât și pe interiorul pleoapelor.
Cauze
Afecţiunea este cauzată de: infecţiile cu bacterii (stafilococ, streptococ, gonococ, chlamydia), infecţiile cu virusuri, praf, polen, lentilele de contact, șampoane sau alte produse cosmetice sau fumul de ţigară.
Simptome
Conjunctivita se manifestă prin senzaţia de corp străin în ochi, de arsură sau mâncărime, lăcrimare abundentă, ochi înroșiţi, lipirea pleoapelor dimineaţa la trezire, din cauza secreţiilor care se usucă pe gene. Pacientul care prezintă unul dintre simptomele de mai sus trebuie să se prezinte la medicul oftalmolog. Trebuie menţionat că nu orice „ochi roșu“ presupune existenţa conjunctivitei.
Cum se tratează
Tratamentul acestei boli depinde, în primul rând, de factorii care au declanșat-o. Conjunctivita bacteriană, inclusiv BTS, se tratează în mod normal cu antibiotice sub formă de picături oculare (colir), unguente sau pastile. Cea virală este una dintre cele mai frecvente infecţii oculare și este, de obicei, determinată de virusurile gripale și paragripale (sezoniere). Aceasta dispare fără aplicarea unui tratament, după 5-7 zile de la debut.
Conjunctivita alergică apare cel mai frecvent la persoanele cu atopie (teren alergic) și se tratează cu medicaţie specifică antialergică. În cazul conjunctivitei determinată de iritanţi este foarte importantă îndepărtarea cât mai rapidă a iritantului, prin spălare locală cu apă. În cazul conjunctivitelor determinate de substanţe acide sau alcaline (înălbitori), este important consultul medical de specialitate.
Cum previi conjunctivita:
• evită contactul zonei afectate ( prin contact se poate transmite de la un ochi la altul);
• nu folosi farduri dacă ai o sensibilitate crescută;
• utilizează corespunzător lentilele de contact și îndepărtează-le corect.

Autor: Click pentru femei
Sursa: www.clickpentrufemei.ro  Vineri, 4 Aprilie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu