ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 5 aprilie 2014

Ce tip de exerciţii menţin creierul tânăr și previn Alzheimerul
Ce tip de exerciţii menţin creierul tânăr și previn Alzheimerul  
Exerciţiile aerobice practicate la 20 de ani, au efecte benefice asupra creierului care se menţin pănă la bătrâneţe, potrivit cercetătorilor americani.
Sistemul cardiovascular este mai sănătos la persoanele care au fost mai active și au făcut multă mișcare în tinereţe, au demonstrat cercetătorii de la Universitatea din Minnesota.
Ei au analizat starea de sănătate a 3.000 de persoane cu o vârstă medie de 25 de ani, reluând testele 20 de ani mai târziu, cu aceiași voluntari. A doua oară, ei au analizat și memoria și abilităţile cognitive ale acestora.
Chiar dacă majoritatea au dezvoltat în timp boli precum colesterolul, diabetul sau au devenit fumători, cei care aveau o rezistenţă fizică mai bună la efort, obţinută prin exerciţii regulate, au avut rezultate mai bune și la testele cognitive.
Autorul studiului, medicul David Jacobs, spune că aceste rezultate sunt o dovadă în plus a legăturii strânse dintre sănătatea inimii și cea a creierului.
De asemenea, este evident că o viaţă activă și sănătoasă în tinereţe are un efect deosebit asupra stării ulterioare de sănătate.
Exerciţiile fizice pot reduce riscul apariţiei declinului cognitiv și al unor boli grave, precum demenţa și Alzheimer.

Autor: Doctorul zilei
Sursa: www.doctorulzilei.ro  Sambata, 5 Aprilie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu