ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 4 martie 2014

Ingredientul care transformă mierea într-un super-medicament


Ingredientul care transformă mierea într-un super-medicament
Produsele apicole sunt printre cele mai căutate şi eficiente tratamente naturiste, zeci de sortimente de miere fiind folosite în tratamentul mai multor tipuri de afecţiuni, în funcţie de ingrediente conţinute. Unul dintre cele mai apreciate, dar şi mai puţin comercializate sortimente este mierea cu apilarnil, produs recomandat pentru o varietate de afecţiuni, inclusiv anumite tipuri de cancer.
Apilarnilul este un produs apicol natural, obținut din larvele de trântor, recoltate integral în jurul vârstei de 7 zile. Acestea sunt triturate (fărâmiţate) şi congelate sau prelucrate în diverse moduri. Amestecul se filtrează şi rezultă un produs cu aspect lăptos, de culoare alb-gălbuie, cu gust dulce-acrişor,astringent şi cu aromă plăcută. Apilarnilul se poate păstră doar în miere sau congelat, în caz contrar se oxidează în foarte scurt timp (12 ore).
Produsul biologic a fost creat pentru prima dată de apicultorul român Nicolae V. Ilieşiu, în 1980, într-o eră dominată de fascinaţia pentru medicamentele de sinteză chimică. La momentul respectiv,apilarnilul a avut un impact foarte mare în mediile ştiinţifice. S-au scris mai multe lucrări despre el, s-au realizat monografii care l-au promovat, s-a realizat chiar şi un film documentar. Potrivit formula-as.ro, invenţia a fost brevetată, multiplu medaliată naţional şi internaţional.
Produsul a primit toate aceste aprecieri datorită proprietăţilor sale vindecătoare ieşite din comn. Specialiştii în medicină naturistă îl recomandă pentru o varietate de afecţiuni, de la probleme de dinamică sexuală masculină şi reglarea ciclului hormonal feminin, până la afecţiuni ale sistemului nervos, cancer de sân sau de prostată.
Potrivit specialiştilor, apilarnilul stimulează funcţionarea organismului la parametri maximi, este o importantă sursă de energie, tonifică organismul şi îmbunătăţeşte starea psihică, stimulează sistemul imunitar, are efect antiviral, stimulează memoria şi capacităţile intelectuale, dar şi funcţionarea glandelor suprarenale, îmbunătăţeste funcţia sexuală, reglează menstruaţia la femei, relatează mierealbinebio.ro. Simplu sau în combinaţie cu miere, apilarnilul este recomandat şi pentru afecţiuni ale ochilor, urechilor, gâtului, anemii, anorexie, depresie, unele tipuri de cancer sau SIDA.
Sursa: Yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu