ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 6 martie 2014

3 mari greşeli pe care le fac băutorii de cafea!

marţi, 12:00


Bei cafea în fiecare zi, dar ştii cum îţi afectează cu adevărat viaţa? Vezi care sunt cele trei greşeli pe care le faceţi...


3 mari greşeli pe care le fac băutorii de cafea!
Bei cafea în fiecare zi, dar ştii cum îţi afectează cu adevărat viaţa? Vezi care sunt cele trei greşeli pe care le faceţi...
1. Folosiţi cafeaua drept surogat pentru ţigări
Chiar dacă poate părea ciudat, ţigările diminuează energia pe care o dă cafeaua, spun oamenii de ştiinţă. Chimicalele din ţigări accelerează sarcinile pe care le are de îndeplinit ficatul, astfel că acesta ajunge să metabolizeze cofeina mai repede. Cercetările au arătat că fumătorii au o toleranţă mai mare la cofeină şi au nevoie de o cantitate de trei-patru ori mai mare pentru a obţine aceleaşi efecte energizante.
2. Bei cafeaua prea târziu, dimineaţa
Chiar dacă urmezi sfaturile medicilor şi ai grijă să-ţi termini cafeaua de dimineaţă până în ora 11:00, s-ar putea ca efectul să nu dispară până te bagi la culcare. Cele mai noi studii arată că unele persoane au o genă care le face să metabolizeze repede cafeaua, în vreme ce altele au nevoie de două sau trei ori mai mult timp.
Dacă nu reuşeşti să descoperi motivul pentru care adormi greu noaptea, încearcă să nu consumi cofeină cu cel puţin 12 ore înainte să te bagi în pat.
3. Bei multă apă, pentru a contracara efectele, când bei multă cafea
Ficatul este singurul responsabil pentru metabolizarea cofeinei. Odată început, procesul acesta nu poate fi accelerat prin nicio metodă, spun oamenii de ştiinţă.
De vreme ce cafeaua îţi amplifică reacţiile pe care le ai la stres, specialiştii îţi recomandă ca atunci când te simţi agitat din cauza cafelei băute în exces să încerci să te relaxezi prin metoda preferată, fie că meditezi sau asculţi o melodie care te calmează.




Autor:
Dragos Tanase
Sursa:
obiectiv.info
Sursa-foto:
obiectiv.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu