ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 2 februarie 2014

Sfecla rosie – beneficii pentru sanatate

sfecla rosie sanatateSfecla rosie este un aliment-medicament excelent pentru sanatate. Plina de vitamine (A, B1, B2, B6, C), minerale (sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu), zahar natural si antioxidanri, sfecla rosie si-a dovedit eficienta in tratarea a numeroase afectiuni, printre care si diferite tipuri de cancer, prevenind aparitia acestuia si tratandu-l in mod natural. Nu doar radacina de sfecla rosie este benefica sanatati, ci si frunzele. Unul dintre atuurile acestei plante este ca nu isi pierde proprietatile prin prelucrarea termica. Afla mai jos ce beneficii pentru sanatate are sfecla rosie si cine nu ar trebui sa o consume.
Sfecla rosie imbunatateste tranzitul intestinal
Sfecla rosie este benefica digestiei. Bogata in fibre insolubile, care nu sunt absorbite de catre intestine, sfecla rosie incetineste absorbtia de zaharuri si stimuleaza tranzitul intestinal. Pentru digestie, este bine sa consumi sfecla rosie gatita, ca sa eviti fermentarea.
Frunze de sfecla rosie pentru o vedere buna
In frunzele de sfecla rosie se gasesc carotenoide si luteine, substante antioxidante, prin asocierea carora este mentinuta o vedere buna. Studiile au demonstrat ca frunzele de sfecla rosie previn degenerescenta maculara legata de inaintarea in varsta. Consuma frunze de sfecla rosie crude, in salate sau prepara-le ca pe spanac sau stevie.
Sfecla rosie protejeaza creierul. Citeste in pagina urmatoare
http://www.curademiere.ro/

Pagini: 1 2 3


Parerea ta





XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Alatura-te fanilor

Categorii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu