ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 5 februarie 2014

Slăbește în funcţie de grupa sangvină!

05 februarie 2014 | Irina GrozaFiecare organism reacţionează diferit la anumite alimente, iar unele dintre acestea pot fi chiar dăunătoare pentru sănătate. Grupa de sânge indică cel mai bine care sunt alimentele pe care organismul le va asimila mai uşor şi vor accentua pierderea în greutate.
Grupa de sânge O (I)
Această grupă sangvină este cea mai veche şi cea mai des întâlnită. Persoanele care au grupa de sânge O (I) au tractul digestiv bun şi un sistem imunitar sănătos. Pentru a se menţine în formă, persoanele cu această grupă sangvină au nevoie să facă mult sport şi să mănânce carne roşie, cum ar fi vită şi oaie, dar şi carnea albă, de pui şi de peşte. Produsele lactate şi cerealele sunt mai puţin benefice pentru aparatul digestiv. Glutenul încetineşte metabolismul şi provoacă creşterea în greutate.
Grupa de sânge A (II)
Persoanele cu grupa sangvină A (II) au un tract digestiv mai sensibil, de aceea au nevoie de alimente naturale, ecologice. Pentru a se menţine în formă, trebuie să excludă din meniu carnea şi produsele lactate, deoarece acestea încetinesc metabolismul şi pot provoca apariţia bolilor de inimă. Produsele pe bază de grâu trebuie consumate cu moderaţie.
Cele mai bune produse pentru persoanele cu grupa de sânge A (II) sunt legumele, fructele, uleiurile vegetale şi cerealele. Mai pot adăuga în dieta zilnică seminţe de floarea soarelui, migdale şi nuci. Dacă-şi doresc să slăbească, trebuie să mănânce cât mai multe alge, fructe de mare, sare iodată, ficat de pui, spanac şi varză.

Citeşte şi:
Alimentația în funcție de grupa sangvină
Dieta cu mere: -3 kilogame în 5 zile

Grupa de sânge B (III)
Cu un sistem imunitar puternic, persoanele cu grupa de sânge B (III) sunt mari consumatoare de produse lactate. Porumbul, hrişca, lintea, arahidele şi seminţele de susan duc la creşterea în greutate. Aceste produse încetinesc metabolismul şi pot provoca hipoglicemie. De asemenea, nu se recomandă să mănânce alimente care conţin gluten deoarece pot apărea reacţii alergice. Cea mai bună dietă pentru persoanele cu grupa sangvină B (III) trebuie să fie bazată pe legume verzi, carne slabă, ouă, produse lactate cu un conţinut redus de grăsimi şi ceai de lemn dulce.
Grupa de sânge AB (IV)
Pentru a pierde în greutate, persoanele cu grupa sangvină AB (IV) trebuie să consume carne în cantităţi limitate şi să o combine cu multe legume şi caş. În plus, pot introduce în meniul zilnic fructe de mare, cu excepţia celor din conserve, afumate sau uscate, alge şi ananas.
Fasolea, porumbul, hrişca, susanul, lintea, alunele şi grâul sunt produse interzise dacă se doreşte o pierdere în greutate semnificativă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu