ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 20 februarie 2014

Mersul pe jos 'ÎNTINEREȘTE' creierul și previne apariţia Alzheimerului
Mersul pe jos 'ÎNTINEREȘTE' creierul și previne apariţia Alzheimerului Plimbările în ritm susţinut, efectuate de trei ori pe săptămână, cresc dimensiunea hippocampusului, centrul cerebral al memoriei, una dintre primele regiuni ale creierului afectate de maladia Alzheimer, au descoperit cercetătorii americani.
Studiul citat de Daily Mail a fost făcut pe un grup de 120 de bărbaţi și femei cu vârsta cuprinsă între 55 și 80 de ani. Participanţii au efectuat plimbări la pas sprinten cu durata a 40 de minute, de trei ori pe săptămână.
Rezultul a fost uimitor. Deși în mod normal, creierul se micșorează odată cu vârsta, după un an de plimbări susţinute s-a constatat că regiunile-cheie la nivel cerebral, inclusiv hippocampusul, și-au mărit dimensiunea cu 2%, relatează Mediafax.
Potrivit cercetătorilor, această creștere este echivalentă cu întinerirea cu doi ani a vârstei creierului - o schimbare despre care au afirmat că marchează o îmbunătăţire "enormă".
"Majoritatea populaţiei este încă extrem de sedentară și este foarte greu să îi convingem pe oameni să facă mișcare. Nu antrenăm persoanele mai în vârstă să alerge la maraton. Îi convingem doar să se ridice și să facă exerciţii moderate de câteva ori pe săptămână, iar îmbunătăţirile enorme, realizate în curs de câteva luni, nu se vor lăsa așteptate", a declarat Kirk Erickson, coordonatorul studiului, de la Universitatea din Pittsburgh.

Autor: Evz.ro
Sursa: www.evz.ro  Miercuri, 19 Februarie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu