ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 20 februarie 2014

 Prajitura cu branza si iaurt natural
Prajitura cu branza si iaurt natural Prajitura cu branza si iaurt natural este preferata familiei mele, deoarece este foarte delicioasa si sanatoasa.
Pot spune ca se numara printre retetele mele de prajituri cele mai practice, deoarece se pregateste din cateva ingrediente pe care toate gospodinele le are in bucatarie. Rezultatul dupa coacere este o placinta foarte suculenta, cu o textura-crema.

Este o prajitura simpla, al carui aluat nu trebuie sa creasca, insa timpul de pregatire este destul de mare. Totusi va recomand sa o preparati deoarece gustul este delicios.

Ingrediente
-600 g crema de branza
-2 iaurturi naturale
-3 oua
-120 g zahar
-coaja de la o lamaie
-sare
-unt

Mod de preparare prajitura cu branza si iaurt natural
Pentru inceput, aveti nevoie de doua boluri in care separati galbenusurile de albusuri. Se bat galbenusurile impreuna cu zaharul pana se face spuma. Adaugati crema de branza, iaurtul si coaja de lamaie. Se amesteca.

Bateti acum albusurile de ou si se adauga un varf de cutit de sare, atunci cand se amesteca. Bateti pana isi mareste volumul. Se incorporeaza acum cele doua maestecuri, dupa care se toarna aluatul intr-o tava unsa cu unt si neteziti partea de sus.

Se pune intr-un cuptor preincalzit la 180 ° C timp de aproximativ 40 sau 45 de minute. Prajitura cu branza si iaurt va fii gata cand este usor rumenita pe deasupra. Daca nu sunteti sigura ca aceasta este coapta, introduceti o scobitoare, iar daca este gata, pe aceasta nu se va lua nimic. In cazul in care pe scobitoare se ia aluat, mai coaceti timp de 5 minute sau mai mult.


Autor: Alina
Sursa: www.gatitul.ro  Miercuri, 19 Februarie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu