ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 20 februarie 2014

 Usturoiul ne slăbește și ne vindecă. De ce?
Usturoiul ne slăbește și ne vindecă. De ce? Deși toată lumea se ferește de el din cauza mirosului pătrunzător, usturoiul nu ar trebui să lipsească din alimentaţia zilnică datorită multiplelor sale proprietăţi terapeutice. Consumă-l cu încredere!
Originar din Asia Centrală, usturoiul era cunoscut de egipteni încă din anul 4500 înainte de Hristos. Aceștia îl includeau în raţia alimentară a sclavilor care lucrau la piramide. Așadar, beneficiile și proprietăţile medicinale ale usturoiului sunt cunoscute de foarte mult timp. De-a lungul vremii, el și-a făcut un renume în prevenirea multor afecţiuni, de la răceli banale până la boli grave.
Recomandat în diferite boli


Crud, poate fi folosit pentru a trata simptomele acneei, dar există și dovezi că este un foarte bun adjuvant pentru hipercolesterolemie. Pe lângă rolul deosebit în buna funcţionare a sistemului cardiovascular, usturoiul are un puternic efect antibiotic, contribuie la procesul digestiei și oferă protecţie contra agenţilor cancerigeni. Introducerea cu regularitate a usturoiului în alimentaţie ajută la asigurarea bunei funcţionări a organelor aparatului digestiv, la consolidarea rezistenţei faţă de agresiuni microbiene și virotice, la regenerarea normală a pielii și la menţinerea tenului frumos. Aceste efecte sunt date de cele 200 de substanţe active pe care le conţine: vitamine, minerale, aminoacizi, enzime. Principalul component activ al usturoiului este alicina, substanţă cu un puternic efect antibiotic.
Arde grăsimile


Medicina populară recomandă usturoiul în cazuri de hipertensiune și obezitate. Acesta conţine uleiuri speciale care ajută la curăţarea organismului de grăsimi. El este și un bun diuretic natural. Pentru a beneficia de efectele sale din punct de vedere terapeutic este indicată consumarea în fiecare zi a câte unui grăunte în stare crudă. De aceea, la mâncare trebuie adăugat la sfârșit, pentru a nu se fierbe. O altă formă de consum este ca mujdei.


Autor: Unica.ro
Sursa: www.unica.ro  Marti, 18 Februarie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu