ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 17 ianuarie 2014

Remedii naturale care reduc durerile
 Remedii naturale care reduc durerile Crampe musculare, dureri reumatice sau osteoartritice, toate pot fi tratate cu planta potrivită. Iată ce aliaţi naturali le vin de hac durerilor.
Ghimbirul
Are efecte analgezice și proprietăţi antiinflamatoare, care pot atenua crampele digestive și durerile ușoare de fibromialgie (afecţiune care se manifestă prin durere, oboseală musculară etc). Poţi lua 1- 4 grame de ghimbir, sub formă de praf, împărţite în două sau patru doze, zilnic. Mai poţi încerca și ceaiul, preparat dintr-o linguriţă de rădăcină proaspătă, tocată și fiartă la foc mic, într-o ceașcă de apă, timp de 10 minute.
Gheara diavolului
Este o plantă din Africa de Sud cu rădăcini medicinale active. Această plantă elimină tensiunea musculară sau durerile de spate, umeri și gât. S-a demonstrat că extractul din gheara diavolului poate reduce durerile de șold sau genunchi cu până la 25% și, în plus, îmbunătăţește mobilitatea după numai câteva săptămâni. Mai este disponibilă și ca tinctură (folosește 1 linguriţă diluată într-un pahar cu apă de până la trei ori pe zi) sau ceai.
Arnica
Disponibilă sub formă de cremă sau tablete, arnica ameliorează durerea de la nivelul genunchilor. Planta conţine helenin, un analgezic, dar și substanţe chimice antiinflamatoare. Aplică crema de două ori pe zi sau folosește tabletele, conform indicaţiilor medicului specialist.
Ceaiul verde
Face minuni pentru mușchii rigizi, fiindcă are nouă compuși care contribuie la relaxarea musculaturii.
Oregano, rozmarinul și cimbrul sunt plante-condiment ce nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta, datorită efectului lor analgezic, antispasmodic, dar și pentru că au numeroși compuși antiinflamatori. Fă-ţi un ceai relaxant din toate cele trei plante. Toarnă o cană de apă clocotită peste o linguriţă de plante uscate, lasă la infuzat 5-10 minute, după care strecoară și bea.

Autor: Click pentru femei
Sursa: www.clickpentrufemei.ro  Marti, 14 Ianuarie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu