Dieta cu alimente antiinflamatoare
Peste: Gateste-l in toate felurile si consuma-l chiar de doua ori pe zi. Este bogat in acizi omega 3, cu efect puternic antiinflamator. Si carnea de vitel are acelasi efect.
Citrice: Portocalele, lamaile, kiwi sunt pline de vitamine si te ajuta sa lupti cu infectiile, activand sistemul imunitar. De ajutor sunt si afinele, merele si perele.
Legume: Alegea fasole, linte, broccoli, spanac, salata, sparanghel, ardei iute, ceapa si usturoi – sunt benefice in prevenirea inflamatiilor si te apara de virusuri.
Uleiuri: Uleiul de masline extravirgin, migdalele si alunele de padure sunt surse de grasimi bune, care ajuta la reducerea inflamatiilor.
Oua: Omleta simpla, pregatita jumari sau cu diverse combinatii de legume are efecte mai ales asupra tenului – ridurile fine se reduc si scapi de aspectul pufos.
Meniul de dieta antiinflamatoare
Mic dejun: omleta, 2 rosii; 100 g de afine sau 150 g de iaurt cu seminte.
Pranz: 200 g de peste fript, salata de fasole si verdeturi sau 170 g carne de vita fiarta cu salata verde si castraveti.
Gustare: 1 mar si 5 alune de padure sau migdale.
Cina: 1 conserva de ton in apa si broccoli fiert, stropit cu ulei de masline.
Sursa: Femeia.ro
http://www.napocanews.ro/wp-content/uploads/2012/07/banner_nn_2012.png
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu