ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 17 ianuarie 2014

 Șase alimente care îţi distrug inima
Șase alimente care îţi distrug inima
Un raport făcut de American Heart Association și American Stroke Association trage un semnal de alarmă cu privire la cantitatea prea mare dintr-o substanţa banală, care se găsește în alimentele obișnuite, consumată pe scară largă, scrie doctorulzilei.ro.

În urma cercetărilor, experţii au ajuns la concluzia că am ajuns să consumăm în fiecare zi aproximativ 3.400 de miligrame de sodiu, în ciuda cantităţii zilnice recomandate de 1.500 de miligrame.
National Healthy Eating Day a întocmit o listă cu șase alimente care sunt bogate în sodiu și care ar trebui consumate cu mare atenţie.
1. Pâinea este primul aliment cu un conţinut bogat de sare. O felie de pâine conţine aproximativ 15% din cantitatea zilnică recomandată de sare. E suficient să mâncaţi câteva felii de pâine pentru a trece imediat de pragul recomandat.
2. Mezelurile fac parte de asemenea din lista alimentelor care trebuiesc consumate cu măsură. Parizerul, crenvuștii, salamul sunt cele mai nesănătoase din cauza cantităţii mari de sare, dar și a altor ingrediente.
Un raport al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, bazat pe date din 2010, arată că mai ales parizerul, crenvurștii și salamurile de vară au un conţinut de proteine cu 2% mai mic faţă de prevederile legale, potrivit cărora mezelurile trebuie să conţină carne în proporţie de cel puţin 10-11%.
Din plin se găsește însă carnea dezosată mecanic, adică o pastă obţinută din tendoane, oase, pieliţe, în care proteinele sunt aproape inexistente. Aceasta este periculoasă pentru copii sau tineri, din cauza cantităţii ridicate de fosfor ce împiedică asimilarea calciului.
“Dacă în UE, producătorii nu au voie să pună mai mult de 3% din această pastă în mezeluri, în produsele românești cantitatea de MDM trece de 10%”, atrage atenţia expertul în alimentaţie Gheorghe Mencinicopschi.
Șoriciul, cunoscut sub denumirea de proteină colagenică, este ingredientul de bază al mezelurilor. Deși în lege este prevăzută o limită de 20-30%, în funcţie de tipul produsului, inspectorii de la ANPC au descoperit produse în care cantitatea de piele de porc era de 80%.
Constatarea e cu atât mai alarmantă cu cât românii consumă anual 9-10 kg de mezeluri, în mare parte produse ieftine.
3. Pizza este unul dintre felurile preferate de mâncare al oamenilor de pe tot globul. Două felii de pizza acoperă cantitatea maximă de sare care poate fi consumată în fiecare zi.
4. Carnea de pui se numără printre cele mai sărate alimente. Cantitatea mare de sare ajută la păstrarea eficientă a produselor de acest fel.
5. Supa are nevoie de sare pentru a avea un gust plăcut, dar multe gospodine uită să se oprească când vine vorba să adauge acest condiment. Așa ajunge un bol de supă să conţină peste 900 de miligrame de sodiu.
6. Sandvișurile sunt adevărate bombe cu sare. Pe lângă cantitatea mare de sodiu care se găsește în pâine, alimentele care vin în completarea unui sanviș perfect îl transformă într-o combinaţie extrem de dăunătoare pentru sănătate.
E bine de știut că un consum excesiv de sare contribuie la alterarea stării de sănătate și poate provoca boli cardiace grave.

Autor: Doctorul zilei .
Sursa: www.doctorulzilei.ro  Vineri, 17 Ianuarie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu