ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 7 decembrie 2013

Anxietatea, stare de neliniste si nervozitate. Cum iti recapeti calmul si echilibrul!
Anxietatea, stare de neliniste si nervozitate. Cum iti recapeti calmul si echilibrul! In zilele noastre, stresul este atat de prezent, incat am ajuns sa traim intr-o continua fuga si intr-o permanenta stare de agitatie si nervi. De cate ori nu ti s-a intamplat sa realizezi ca esti foarte incordata si ca toti din jurul tau te enerveaza? Daca raspunsul este "foarte des", atunci suferi de anxietate.
In dictionar, anxietatea este definita drept o stare de neliniste, de asteptare incordata, insotita de palpitatii, jena in respiratie, intalnita in unele boli de nervi. In realitate insa, anxietatea este o afectiune care se manifesta la o scara larga din cauza vietii agitate si stresante pe care o ducem.

Vestea buna este ca exista nenumarate metode prin care poti combate cu succes aceasta stare. Iata cateva tehnici de respiratie si de masaj care te vor ajuta in acest sens!

Tehnici de respiratie
Potrivit breathing.com, intregul sistem nervos autonom, numit si sistemul nervos vegetativ, este in mare parte determinat de obiceiurile tale de respiratie.

Daca iti schimbi felul in care respiri, poti sa influentezi milioane de reactii biochimice din corp, care te vor ajuta sa te relaxezi prin producerea unui numar mai mare de endorfine (moleculele fericirii) si prin micsorarea nivelului de adrenalina si de aciditate din sange.

1. Respiratia masurata
Aceasta tehnica presupune sa renunti la atitudinea incordata, mai ales in privinta pozitiei adoptate. Poti sa stai pe un scaun sau in picioare, dar asigura-te ca mainile si genunchii sunt relaxati.

Respira usor pe nas si numara pana la patru. In timpul in care inspiri, permite-i stomacului sa se dilate astfel incat respiratia sa fie profunda. Dupa ce ai inspirat, tine aerul in tine pentru un moment scurt, apoi da-l afara usor, pe masura ce numeri pana la sapte.

Repeta aceasta tehnica timp de cateva minute. Este o metoda simpla, deosebit de eficienta, pe care o poti practica fara probleme chiar si atunci cand esti la birou.

2. Respiratia bondarului
Aceasta tehnica este folosita de mii de ani pentru relaxarea mintii, insa ar fi bine sa o practici atunci cand esti singura, intrucat este destul de zgomotoasa si ii poate deranja pe cei din jur.

Poti sa stai cu picioarele incrucisate, insa asigura-te ca nu esti deranjata de niciun zgomot exterior. Foloseste-te de degetele mari pentru a-ti acoperi urechile, iar cu alte doua degete acopera ochii. Respira incet, cu buzele apropiate si falcile relaxate. Expira incet, in timp ce murmuri asemanator zgomotului produs de un bondar. Aceasta tehnica te va relaxa instant. Repeta procedeul intre 7 si 10 ori.

3. Respiratia "abdomenului"
Cu umerii relaxati, respira usor si adanc pe nas, astfel ca stomacul tau se va mari in volum. Pune o mana pe abdomen si alta pe piept. In acest fel, vei simti cum respiri si iti va fi mai usor sa controlezi tehnica.

Expira pe gura, incordand usor buzele, dar mentinand pozitia relaxata a limbii si a maxilarului. Vei auzi un sunet usor in timp ce vei da aerul afara, iar acest lucru te va ajuta sa te relaxezi si mai mult. Repeta aceasta tehnica cateva minute.

Tehnici de masaj
1. Masaj aromaterapeutic
Relaxeaza-te cu ajutorul unui masaj cu uleiuri esentiale (trandafir, iasomie, rozmarin etc) prin care corpul tau va capata energia si vitalitatea de care are nevoie, in timp ce mintea va scapa de stres si neliniste.

2. Masaj reflexogen
Aceasta terapie presupune eliberarea de stres si anxietate prin masajul anumitor zone, cum sunt mainile si picioarele. Terapeutul te va masa cu miscari circulare sau cu miscari de tip "du-te vino" care vor creste in intensitate. Neaparat se vor folosi creme si uleiuri aromatice.

3. Masaj Shiatsu
Acest tip de masaj este originar din China si presupune inceperea masarii talpilor, apoi se urca pe tot corpul pana la gat. Tehnica masajului Shiatsu implica apasarea muschilor cu degetele, pumnii si coatele.


Autor: Ele.ro
Sursa: www.ele.ro  Sambata, 7 Decembrie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu