ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 7 decembrie 2013

 Ochii tai iti dezvaluie ce boli ai putea avea
Ochii tai iti dezvaluie ce boli ai putea avea Ochii nu sunt doar oglinda sufletului, ci o adevarata enciclopedie despre sanatatea organismului tau. Un examen oftalmologic regulat te poate ajuta sa depistezi din timp anumite boli sau afectiuni, cum ar fi nivelul ridicat de colesterol sau diabetul zaharat.
Descopera ce detalii ale ochiului pot fi semne ca suferi de o boala!


1. Albul ochiului este inrosit
Ai mereu ochii rosii, iar pe zona alba apar mici vase de sange care te jeneaza in momentul in care clipesti? Ochii iti lacrimeaza mereu? Inseamna ca poti suferi de alergii. Alergeni precum polenul, praful sau parul de animale iti pot afecta ochii. Pentru a se apara, globul ocular secreta histamine antiinflamatorii si alte substante naturale. Daca nu stii ca esti alergica, da o fuga la medicul oftalmolog pentru a descoperi din timp ce iti provoaca inrosirea ochilor.

2. Ai pupilele inegale
Prin contractie sau dilatare, pupilele dozeaza cantitatea de lumina ce patrunde in ochi. In mod normal, pupilele ar trebui sa aiba aceeasi dimensiune, indiferent daca se contracta sau daca se dilata. Inegalitatea pupilelor, anizocoria, poate semnala existenta unei afectiuni neurologice sau a unei afectiuni oftalmologice.

3. Albul ochiului se ingalbeneste
In contextul unui organism sanatos tun, albul ochiului nu are niciun motiv sa aiba o alta nuanta. Atunci cand suferi de probleme hepatice exista posibilitatea ca sclera (albul ochiului) sa incepa sa capete pete galbui sau sa se ingalbeneasca uniform.

Aceasta ingalbenire este cauzata de o acumulare de bilirubina, o substanta produsa de celulele rosii, insa pe care ficatul nu o poate metaboliza.

4. Ochii sunt umflati
De cate ori nu te-ai trezit dimineata cu ochii umflati "de somn"? In realitate, nu ochii se umfla, ci pleoapele. Cele mai comune cauze pentru ochii umflati sunt lipsa somnului sau o reactie alergica. Insa, este bine sa stii ca acest simptom poate trada afectiuni mai serioase, cum ar fi bolile de rinichi. Pleoapele umflate si pungile de sub ochi indica retentia apei in organism si alte probleme ale rinichilor.

Din nou, se impune o vizita la medic, el fiind cel mai in masura sa te sfatuiasca ce tratament trebuie sa urmezi.

5. Mici umflaturi pe pleoapa
Pielea pleoapelor este foarte subtire si, in mod normal, nu ar trebui sa prezinte nicio pata sau umflatura. Totusi, daca intr-o zi observi pe pleoapa superioara prezenta unei/unor umflaturi, ce seamana cu un cos sau un ulcior, este bine sa stii ca ai putea avea un nivel ridicat de colesterol in sange. Umflaturile respective sunt, de fapt, acumulari de grasime.

Mediul dermatolog sau medicul oftalmolog te poate sfatui ce trebuie sa faci in cazul in care ai colesterolul ridicat.

6. Ai senzatia de ochi uscati
Senzatia de ochi uscati poate aparea in mai multe situatii, insa cel mai frecvent se intalneste la persoanele care petrec ore in sir in fata calculatorului, fara sa-si protejeze privirea. In momentul clipirii, apare o senzatie de iritare si de usturime, urmata de o privire usor incetosata.

Aceeasi senzatie apare si la unele persoane care stau in bataia directa a aparatului de aer conditionat. Ochii se lubrifiaza de la sine, in mod natural, insa in prezenta aerului uscat nu se mai lubrifiaza optim.

In acest caz, poti opta pentru picaturi oftalmice, care lubrifiaza ochiul.


Autor: Ele.ro
Sursa: www.ele.ro  Sambata, 7 Decembrie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu