ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 7 decembrie 2013

Palpitaţiile pot arăta boli grave
Palpitaţiile pot arăta boli grave
Din când în când simţi că-ţi bate inima ca și cum ar vrea să-ţi sară din piept. Nu este bine să fii indiferent, întrucât s-ar putea să fie un prim semn al unei afecţiuni mai grave. Revista „Click! pentru femei“ îţi spune când pot apărea complicaţii.

Ce sunt palpitaţiile. Inima unui adult are între 60 și 100 de bătăi pe minut, însă, în anumite situaţii, pulsul se accelerează, și astfel apar palpitaţiile. În această categorie nu intră doar bătăile puternice și neregulate, ci și ritmul cardiac lent.
Cauzele apariţiei lor. Stilul de viaţă dezorganizat, stresul, nopţile albe, consumul exagerat de cafea, de băuturi energizante sau de tutun, au un efect nociv chiar și asupra celor mai sănătoase persoane și determină accelerarea pulsului. De asemenea, bătăile neregulate sunt un lucru obișnuit în timpul unei perioade cu emoţii puternice sau când depui un efort fizic intens.
Când să-ţi faci probleme. Palpitaţiile sunt simptome trecătoare, care se manifestă pe perioade scurte de timp, atunci când organismul e supus la un factor de stres. Dacă bătăile neregulate se repetă, sunt din ce în ce mai intense și sunt însoţite de dureri în piept sau stări de ameţeală este cazul să ceri sfatul unui medic pentru că ele pot fi un simptom al unei afecţiuni mai serioase.
Cum le depistezi. Dacă palpitaţiile nu sunt doar o problemă izolată și se repetă din ce în ce mai intens, poţi face o serie de teste care să te liniștească. Cea mai rapidă metodă de diagnosticare este electrocardiograma (EKG). Cu ajutorul ei se monitorizează bătăile inimii, însă pentru a determina dacă palpitaţiile sunt sau nu un motiv de îngrijorare, analiza trebuie făcută în timpul producerii lor. O alternativă este și monitorizarea continuă Holter, o analiză prin care se ţine sub observaţie activitatea inimii pe parcursul a 24 de ore.
 


Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Vineri, 6 Decembrie 2013
Citeste despre: : sanatate palpitatii boli inima

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu