ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 4 decembrie 2013

3 alimente delicioase de post cu efecte benefice asupra siluetei
3 alimente delicioase de post cu efecte benefice asupra siluetei
Pentru persoanele care vor să slăbească, în timp ce hrana de post este o prioritate, iată trei alimente sănătoase și gustoase cu efecte benefice asupra siluetei.
Laptele de cocos este o alternativă la laptele de vacă. Deliciosul aliment este benefic pentru starea de sănătate a persoanelor care ţin post și vor să slăbească.
Deși este bogat în vitamine (C, E, B1,B3, B5, B6) și în substanţe minerale (fier, sodiu, magneziu, calciu și fosfor), consumul acestui lapte, cu o consistenţă cremoasă, favorizează pierderea în greutate. Totodată, persoanele care vor să se menţină în formă în timpul postului, este bine să știe că, introdus în dietă, laptele de cocos, îmbunătăţește sistemul imunitar, grăbește arderiea grăsimilor și protejează inima. Nutriţioniștii europeni recomandă acest aliment-medicament și în perioadele de efort intelectual.
Ciocolata neagră este un alt aliment care accelerează metabolismul, fiind foarte eficient pentru sănătate.
Magneziul din compoziţia acestui tip de ciocolată combate crampele musculare, cauzate de gripă și de răceală, dar și senzaţia de oboseală.
Nutriţioniștii au constatat că, toţi consumatorii de ciocolată neagră grăsuţi, reușesc să scape mai ușor de kilogramele în plus.

Castanele comestibile sunt și ele un aliat în dieta sănătoasă de post. Ele deţin valoroase depozite de vitamine, precum vitamina C (în cantităţi semnificative, fiind un concurent serios al lămâii ), B6 și E.
Totodată, acest aliment săţios conţine fibre, calciu, potasiu și acid linoleic, substanţă care reduce colesterolul și previne bolile de inimă. Fitoterapeutul Eugen Giurgiu le recomandă pentru proprietăţile lor energetice, remineralizante, antianemice și antiseptice, dar și pentru creșterea imunităţii.

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Luni, 2 Decembrie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu