ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 4 decembrie 2013

Cum îţi dai seama dacă ai ficatul 'obosit'
Cum îţi dai seama dacă ai ficatul 'obosit' Alimentele grase, picante, băuturile alcoolice și sucurile pe care le consumăm de sărbători afectează cel mai tare ficatul, care are rolul de afiltra toxinele din sânge.
Care sunt simptomele unui ficat obosit

Cel mai des întâlnit simptom este senzaţia de oboseală persistentă, care nu discapre nici când te odihnești suficient. Mai poţi avea dureri abdominale sau icter (pielea galbenă). Dacă ai vărsături, greţă, lipsa poftei de mâncare sau febră, acestea sunt semnele unei boli hepatice mai grave, de exemplu o hepatită virală.
Cum se manifestă dischinezia biliară
Vezica biliară (fierea) este și afectată de mesele copioase. Dacă a fost suprasolicitată de sărbători, împreună cu ficatul, este posibil să ai și acum senzaţie de greaţă și crampe la aproximativ 40 de minute după ce consumi grăsimi.
Cum te tratezi
Ai nevoie în primul rând de o alimentaţie echilibrată, fără excese, care să excludă grăsimile și produsele foarte procesate, pline de E-uri. Pentru detoxifierea ficatului poţi folosi și un supliment alimentar special, care ar trebui să conţină silimarină și  N-Acetil-Cisteina, de exemplu Total Cleanse Liver de la Secom.

Autor: Unica.ro
Sursa: www.unica.ro  Duminica, 1 Decembrie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu