ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 4 septembrie 2013

Licopenul din roşii previne bolile

ARTICOL POSTAT DE: Dana Gheorghe
POSTAT: 03 Septembrie 2013, Ora 18:10

Licopenul este principalul antioxidant de care organismul poate beneficia prin alimentaţie, şi se găseşte din belşug în roşii. Are un rol esențial în prevenirea și tratarea multor afecțiuni ale organismului cum ar fi cancerul de sân, cervical, de pancreas, de piele, de ovare, de stomac, deteriorarea vederii sau bolile cardiovasculare. Iată care sunt beneficiile licopenului din roşii:


Roșiile nu au grăsimi, nu îngrașă și compoziția lor care conţine potasiu, fosfor, vitamina C, A și K, calciu și fier, le recomandă ca fiind extrem de benefice pentru sănătate. Dacă ţii cură de slăbire sau vrei să îţi păstrezi silueta trebuie să mănânci zilnic, măcar două roșii care au proprietatea de a arde grăsimile. Se recomandă ca roșiile să fie întotdeauna însoțite la masă și de puțin ulei, mai ales cel de măsline, doar așa devin mai eficiente.
De asemenea, roşiile luptă împotriva colesterolului rău, se recomandă câte 200g de roșii la fiecare masă, timp de o săptămână. Roșiile proaspete pot fi consumate și de persoanele care suferă de hipertensiune arterială. Licopenul din compoziția roșiilor protejează de cancer și de bolile de inimă. În plus, vitaminele din roșii ajută la buna funcționare a ficatului și previn hemoragiile.
Cercetătorii americani susţin că în momentul în care sunt gătite, roșiile eliberează cantități mari de licopen, extrem de util împotriva cancerului de prostată și plămâni. Licopenul, considerat un întăritor al oaselor, previne și apariția osteoporozei.

Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/licopenul-din-rosii-previne-bolile-461822.html#ixzz2dvVt8fTC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu