Licopenul din roşii previne bolile
POSTAT: 03 Septembrie 2013, Ora 18:10
Licopenul este principalul antioxidant de care organismul poate beneficia prin alimentaţie, şi se găseşte din belşug în roşii. Are un rol esențial în prevenirea și tratarea multor afecțiuni ale organismului cum ar fi cancerul de sân, cervical, de pancreas, de piele, de ovare, de stomac, deteriorarea vederii sau bolile cardiovasculare. Iată care sunt beneficiile licopenului din roşii:
De asemenea, roşiile luptă împotriva colesterolului rău, se recomandă câte 200g de roșii la fiecare masă, timp de o săptămână. Roșiile proaspete pot fi consumate și de persoanele care suferă de hipertensiune arterială. Licopenul din compoziția roșiilor protejează de cancer și de bolile de inimă. În plus, vitaminele din roșii ajută la buna funcționare a ficatului și previn hemoragiile.
Cercetătorii americani susţin că în momentul în care sunt gătite, roșiile eliberează cantități mari de licopen, extrem de util împotriva cancerului de prostată și plămâni. Licopenul, considerat un întăritor al oaselor, previne și apariția osteoporozei.
Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/licopenul-din-rosii-previne-bolile-461822.html#ixzz2dvVt8fTC
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu