ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 4 septembrie 2013




Leacuri eficiente împotriva frisoanelor

03 septembrie 2013 | Sorina Severin



Îţi este rău, simţi cum te iau toate căldurile sau, dimpotrivă, tremuri din toate încheieturile? Frisoanele îţi pot cauza o stare de disconfort. Leacurile de mai jos te pun pe picioare în timp-record.
De obicei, frisoanele apar în urma creşterii temperaturii corpului şi se manifestă printr-o senzaţie de frig inexplicabilă, însoţită de un tremur necontrolat al corpului. Sunt frecvente în caz de răceală, dereglare digestivă sau alte infecţii ale organismului. Şi expunerea prelungită la soare poate cauza friguri, dar din fericire există o multitudine de remedii naturiste la care poţi apela.
Ceaiul de levănţică scade febra
Tremuratul incontrolabil este modul prin care organismul încearcă să-şi regleze de la sine valoarea mult prea mare a temperaturii. Ca să ajuţi corpul să se răcorească, poţi bea ceai de levănţică.  
Cum se prepară: În 250 ml de apă clocotită pune o lingură cu plante uscate. Lasă la infuzat 15 minute, după care îndulceşte cu miere, după gust. Bea trei căni cu ceai pe zi, minimum 3 zile.
Sucul de varză roşie stimulează imunitatea

Un prim pas pe care trebuie să-l faci pentru a te opri din tremurat este să scazi temperatura corpului, iar sucul de varză roşie este o alegere înţeleaptă. Conţine foarte multă vitamina C, care impulsionează celulele imunitare să lupte împotriva bacteriilor şi a virusurilor.
Cum se prepară: Ai nevoie de o varză de mărime mijlocie, pe care o tai bucăţi şi-i storci sucul. Adaugă 3 grame de şofran şi 100 ml de suc de cătină şi pune amestecul la fiert pe o baie de aburi, 5 minute. Apoi dă deoparte şi adaugă 10 linguri cu miere de albine, amestecând încontinuu pentru alte 5 minute. Se ia câte o lingură cu suc, de 3 ori pe zi.
Sucul de varză roşie este eficient doar când este proaspăt şi nu trebuie conservat la frigider mai mult de o săptămână.
Tinctura de arnică, bună contra spasmelor musculare
Frisoanele sunt însoţite deseori de crampe musculare, care amplifică starea de rău. Le domoleşti dacă apelezi la tinctura de arnică, extrem de utilă datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare şi pentru că reduce durerea.
Cum se prepară: Într-un vas pune flori proaspete de arnică, iar deasupra alcool cât să le cuprindă. Acoperă cu un capac, de preferinţă etanş, şi lasă la macerat două săptămâni. Lichidul obţinut se filtrează şi se toarnă în sticluţe închise la culoare, bine sigilate, care se vor păstra în frigider. În caz de nevoie, masează-te cu această tinctură şi vei vedea cum muşchii se vor relaxa, iar senzaţia de durere se va diminua.
Siropul de ridichi intensifică circulaţia sângelui

Simţi că inima îţi bate ca şi cum ar vrea să-ţi sară din piept? Asta înseamnă că ea pompează mai mult sânge din dorinţa de-a calma febra. Siropul de ridichi stimulează circulaţia sangvină şi contribuie la eliberarea căilor respiratorii.
Cum se prepară: Taie o treime dintr-o ridiche mărişoară, iar partea din mijloc îndepărteaz-o cu ajutorul unei linguri. În cavitatea rămasă pune 1-2 linguri cu zahăr sau cu miere şi las-o aşa câteva ore, pentru a ieşi sucul din ea. Păstrează siropul la frigider şi bea 1-2 linguri, de trei ori pe zi.
Siropul de ridichi îşi păstrează proprietăţile până la 10 zile.
Infuzia de coajă de salcie are efect sedativ

Ca să opreşti tremuratul şi să te relaxezi, ai nevoie de o infuzie cu scoarţă mărunţită de salcie, pentru că are proprietăţi analgezice.
Cum se prepară: Spală coaja de salcie foarte bine, pentru a îndepărta eventualii paraziţi sau mirosurile neplăcute, şi ai grijă s‑o tai cât mai mică. În 250 ml de apă clocotită pune 2-3 linguri cu scoarţă şi lasă la infuzat pentru 15-20 de minute. Pentru a-i da un gust plăcut băuturii, adaugă miere sau zahăr brun. Bea 2-3 căni pe zi.
Băile cu uleiuri esenţiale de pin şi eucalipt sunt bune contra frisoanelor. Umple cada cu apă cât mai caldă şi relaxează-te 20 de minute.
http://www.clickpentrufemei.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu