ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 4 august 2013

 11 remedii naturiste pentru bătături
11 remedii naturiste pentru bătături Scapă de bătăturile inestetice cu ajutor din bogăţia naturii. Ai la îndemână câteva plante cu efecte miraculoase. Nu mai sta pe gânduri, pune-le în slujba frumuseţii tale.
Profită de oferta extrem de bogată pe care natura ţi-o pune la dispoziţie și încearcă câteva preparate care vindecă bătăturile și estompează semnele inestetice ale acestora.
Alifie de tătăneasă

Pentru a prepara unguentul ai nevoie de patru-șase rădăcini de tătăneasă și 200 g untură de porc. Spală și taie mărunt rădăcinile. Pune untura la încălzit într-o tigaie și, când s-a încins, adaugă rădăcinile mărunţite, amestecând bine cu o lingură de lemn. După ce fierbe, acoperă și lasă amestecul la răcit până a doua zi. Dimineaţa încălzește compoziţia până devine fluidă, strecoar-o printr-un tifon, stoarce bine și alifia obţinută păstreaz-o la rece, în cutii închise ermetic. Unge bătăturile cu alifie de tătăneasă până la vindecare.
Unguent de gălbenele
Pentru a prepara unguentul ai nevoie de 50 g flori uscate de gălbenele sau 100 g flori proaspete, 400 ml ulei de măsline, o lingură de unt sau de untură și două linguri de ceară de albine. Mărunţește bine florile, pune-le într-un borcan și toarnă peste ele uleiul. Acoperă-le cu un capac și lasă-le la macerat lângă o sursă de căldură, timp de trei săptămâni. Apoi filtrează uleiul, toarnă-l într-un ibric emailat și încinge-l în baie de aburi. Adaugă untul sau untura și ceara, iar când s-a omogenizat bine, ia ibricul de pe foc, lasă-l să se răcească și freacă bine cu o spatulă de lemn până obţii o cremă. Unguentul astfel obţinut se păstrează la frigider și se folosește, de mai multe ori pe zi, împotriva bătăturilor.
Decoct de păducel

Prepară un decoct dintr-o lingură de flori sau fructe de păducel bine mărunţite, la o cană de apă (250 ml). Lasă la infuzat 10-15 minute și, după aceea, strecoară și lasă la răcit. Aplică comprese cu decoct de păducel pe bătătură și, în timp, vei scăpa de neplăceri.
Pastă de usturoi

Amestecă câţiva căţei de usturoi bine pisaţi cu puţin oţet, până se omogenizează. Pasta obţinută se aplică pe bătătură. Repetă procedeul până când bătătura se înmoaie și dispare.
Foiţe de ceapă

Scoate pieliţele subţiri dintre foile cepei, iar partea cărnoasă rămasă, coace-o la cuptor până se înmoaie. După aceea, las-o câteva minute în oţet, apoi aplic-o pe bătătură și fixeaz-o cu un plasture. Execută procedeul seara, înainte de culcare, și lasă să acţioneze până dimineaţa.
Propolis
Foarte eficient în bătălia cu bătăturile este propolisul proaspăt, în niciun caz să nu fie mai vechi de un an. Ia o bucată de propolis, încălzește-o puţin, lipește-o chiar pe bătătură, apoi aplică un leucoplast. Schimbă propolisul o dată la trei-patru zile. După câteva aplicări, bătătura se desprinde singură.
Cataplasmă cu rostopască
Rostopasca este cunoscută drept o soluţie eficace în cazul bătăturilor. Folosește cataplasma cu rostopască. O obţii astfel: macină planta fin cu râșniţa electrică de cafea, apoi amestecă pulberea cu puţină apă călduţă, până obţii o pastă omogenă. Pune preparatul într-un tifon și aplică-l pe locul afectat.
Macerat cu frunze de praz

Lasă frunzele de praz la macerat în oţet timp de 24 de ore, apoi, seara, aplică-le sub formă de cataplasmă pe bătătură. Fixează eventual cu un plasture și lasă să acţioneze până dimineaţa. Dacă este nevoie, repetă procedeul.
Frunze de salcie

Salcia este de mare ajutor în cazul eliminării neplăcerilor provocate de bătături, deoarece conţine acid acetilsalicilic, acesta având un puternic efect antiinflamator. De altfel, primul medicament modern, aspirina, a fost obţinută din extract de salcie. Decoctul din frunze de salcie ameliorează durerile și duce la vindecarea bătăturii. Îl prepari din trei linguri de frunze uscate la o cană de apă. Lasă decoctul la infuzat 10-15 minute, strecoară-l și, apoi, îndulcește-l cu miere. După răcire, aplică comprese pe locurile cu probleme.
Lămâia și uleiul de lămâie

Masează bătătura cu ulei de lămâie, apoi aplică peste aceasta un plasture și lasă să acţioneze timp de 30 de minute. La fel de eficientă este și lămâia proaspătă. Taie o felie de lămâie, curăţ-o de coajă, aplic-o pe bătătură și leagă strâns cu tifon. Repetă acest tratament mai multe seri la rând, până vei obţine rezultatul dorit.
Smochine și ulei de levănţică

?ine timp de 20 de minute locul afectat în apă caldă, "îmbogăţită" cu câteva picături de ulei de levănţică. Șterge bine pielea și apoi aplică pe bătătură o jumătate de smochină. Acoperă cu un plasture
și lasă să acţioneze peste noapte.


Autor: Unica.ro
Sursa: www.unica.ro  Duminica, 4 August 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu