ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 13 aprilie 2013

Produsele apicole fac minuni pentru ten!

13 aprilie 2013 | Sorina Severin



Atât pentru revitalizarea tenului, cât și pentru cea a organismului, produsele apicole rămân ingredientul de bază primăvara. Bogate în proprietăți nutritive, mierea și alte produse derivate îţi protejeză tenul de variaţiile de temperatură atât de frecvente în acest sezon.
Au proprietăţi regenerante
Măștile naturale au o contribuție importantă în restabilirea unui grad optim de hidratare, iar produsele apicole natural sunt esențiale pentru că acestea să aibă efectul scontat.
Un prim exemplu de mască naturală este masca cu miere. Ai nevoie de o linguriță de miere, un gălbenuș de ou și o linguriță de ulei de migdale sau de jojoba. Ingredientele trebuie amestecate bine, iar pasta obținută se aplică pe toată fața. În această compoziție, mierea va reface structura pielii, iar uleiul o va hidrata.
O altă variantă este aceea a compreselor călduțe, unde mierea de salcâm sau de tei trebuie încălzită la bain-marie. Aceasta se aplică în strat subțire pe față, apoi se pun comprese de tifon călduțe înmuiate în apă plată sau minerală.
Menţine tenul hidratat
O piele sănătoasă presupune un nivel ridicat de hidratare a celulelor. Mierea are proprietăţi hidratante, ceea ce contribuie la reducerea impactului radicalilor liberi, la întărirea barierei naturale a pielii şi la producerea unui nivel echilibrat de sebum. Este indicat să foloseşti zilnic produse cosmetice de îngrijire pe bază de miere sau alte produse apicole.
Un alt secret al tenului perfect constă în urmarea unui ritual zilnic de îngrijire. Primul pas este curăţarea tenului. Poţi opta pentru un demachiant mai gras, chiar dacă ai tenul cu mult sebum, deoarece acesta are rol de eliberare a porilor de praf. În completare este indicat  să foloseşti un tonic fără alcool sau chiar astringent (în cazul tenului mixt și gras), deoarece acesta înlătură urmele finale de demachiant și  excesul de grăsime.
Din rutina zilnică nu trebuie să ignori crema nutritivă cu miere, care reface țesutul și stratul protector al pielii și totodată asigură un nivel optim de hidratare. Pentru un ten deshidratat profund și cu aspect tern, îmbătrânit, se recomandă să aplici produsul seara, pe tenul curățat în prealabil printr-un masaj ușor, insistând pe zonele mai uscate ale feței.
După vârsta de 26 de ani, zona ochilor trebuie să beneficieze de o îngrijire atentă, pentru a stimula puterea de regenerare a celulelor. Alege o cremă cu lăptisor de matcă pentru a beneficia de o textură fină și fără ingrediente iritante.
De asemenea, folosirea factorului de protecție solară este foarte important, deoarece apără pielea de UVA și UVB, impiedicând astfel îmbătrânirea prematură a tenului. Cremele cu un PH mărit (ce depășesc indicele 9) trebuie evitate, la fel și folosirea săpunului, cu excepția celor presate la rece care nu conțin așa de mulți iritanți și detergenți. Poţi folosi în schimb săpunuri natural îmbogăţite cu propolis şi miere,  întrucât sunt delicate cu pielea ta.
sursa; revista click

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu