ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 13 aprilie 2013

5 motive să mănânci cel puțin un măr pe zi

12 aprilie 2013 | Sorina Severin



Poate că ai auzit de expresia „ un măr pe zi ţine doctorul departe”, dar știi ce înseamnă acest lucru? De ce este important să consumăm acest fruct şi nu o portocală? Află în cele ce urmează!
1. Este o sursă importantă de fibre
Un măr de mărime medie conţine 20% din doza zilnică recomandată de fibre. Reprezintă alternativa ideală de gustare sănătoasă, conferind o senzaţie de saţietate prin faptul că digerarea lui este lentă. În plus, zaharurile conținute de acesta sunt eliberate treptat în sânge, menţinând un nivel al insulinei (hormonul îngrășării) constant, prin urmare nu vei mai simţi nevoia să ronţăi ceva dulce.
2. Este indicat femeilor însărcinate
Probabilitatea ca cei mici sufere de astm scade simțitor dacă mamele lor au consumat un măr pe zi în perioada sarcinii, conform cercetătorilor din Anglia. De aceeaşi protecţie beneficiază şi adulţii, incidenţa cazurilor de astm sau a cancer la plămâni fiind mult diminuată la persoanele ce consumă în mod constant acest fruct.
3. Scade nivelul colesterolului
Mărul are în componenţa sa pectină şi polifenoli (un puternic antioxidant), două substanţe care scad nivelul colesterolului rău din sânge. Pentru a beneficia de toate efectele sale terapeutice mănâncă mărul cu tot cu coajă.
4. Un bun anticancerigen
Studiile din laborator arată că anumite componente din mere au proprietatea de a preveni apariţia celulor canceroase. Dacă mănânci cel puţin un măr pe zi, riscul de a te îmbolnăvi de cancer de colon, de sâni sau de esofag scade cu până la 42%, conform cercetătorilor italieni.
5. Te ajută să te concentrezi
Având un conţinut bogat de acetilcolină, un produs chimic ce transmite mesaje între celulele nervoase, merele au capacitatea de a îmbunătăţi memoria, de a mări concentrarea şi de a scădea riscul de apariţie a bolii Alzheimer.
sursa ;revista click

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu