ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 13 aprilie 2013

Berea protejează mucoasa stomacului

13 aprilie 2013 | Sorina Severin



În utimul timp s-au descoperit numeroase beneficii ale consumului de bere. Pe lângă faptul că te protejează de diabet, berea are şi un rol important în eradicarea unei bacterii care infectează mucoasa stomacului şi a duodenului.
Consumul moderat de bere, 1-2 pahare pe săptămână, poate scădea cu până la 17% riscul infecției cu Helicobacter Pylori și poate facilita eradicarea bacteriei, datorită efectului său antibacterian. Aceste date rezultă dintr-un studiu efectuat de cercetătorii din Marea Britanie.
„Helicobacter Pylori este responsabilă de multe cazuri de gastrită și ulcer, ducând, într-o mare măsură la cancer gastric. Datorită ingredientelor sale naturale, în special a hameiului, berea poate deveni un inamic natural împotriva factorilor prezenți în mediu și care ne pot ataca sănătatea. Este foarte important să știm însă că doar combinată cu un stil de viață sănătos, berea își poate pune în valoare beneficiile pentru organism”, afirmă Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, Dr. Corina Zugravu.
În ceea ce priveşte incidenţa cazurilor cu această bacterie, infecţia cu Helicobacter Pylori afectează peste jumătate din populația globului. În România aproximativ 60% din populaţia ţării a avut de suferit de pe urma acestei afecţiuni. În anumite situații însă, infecția cu această bacterie poate conduce la complicații serioase, cum ar fi ulcerul gastric sau cancerul de stomac.
Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție atrag atenția că un consum moderat de bere, adică 330 ml cu 5% alcool pentru femei și 660ml cu 5% alcool în cazul bărbaților (pe zi), trebuie completat de un stil de viață sănătos și o alimentație corespunzătoare.
Studiul a fost efectuat pe un eşantion de peste 10 mii de persoane.
sursa; revista click

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu