ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 13 aprilie 2013

Cum puteti detecta simptomele depresiei la adolescenti
Cum puteti detecta simptomele depresiei la adolescenti
Adolescenta inseamna patru ani de schimbari fizice, psihice si intelectuale. Insa in cadrul acestora pot exista anumite semne ingrijoratoare.
Acestea va pot arata ca tanarul se confrunta cu episoade de depresie.
Trece prin schimbari hormonale - iata ce cred cele mai multe persoane despre adolescentii care se confrunta cu episoade de depresie.
Schimbarile in comportament sunt normale in timpul celor patru ani, dar depresia este o boala. Aflati imediat cum puteti sa-i detectati simptomele.
Vor sa impresioneze si nu le place propria persoana - sunt doua caracteristici ale celor mai multi adolescenti. Dar in cei patru ani poate aparea inclusiv depresia, care are alte manifestari decat in cazul adultilor.
Mirela Zivari, psiholog: "De foarte multe ori forme de manifestare ale depresiei sunt mascate de trasaturile adolescentului".
Cu alte cuvinte, daca e activ, devine si mai activ, daca e inchis in sine, se inchide si mai mult. Sau poate face gesturi diametral opuse celor care il caracterizau. Exista o deosebirea fata de manifestarea depresiei la adult.
Dr. Eduard Motoescu, medic specialist psihiatrie: "Starea de depresie, de plans, de suferinta psihica este cumva schimbata cu aceasta iritabilitate, acesta permanenta stare de de neliniste".
Exista si alte comportamente care trebuie sa alerteze parintii.
Mirela Zivari, psiholog: "Ne uitam la apetitul alimentar, la acele mese neregulate, la refuzul adolescentului de a manca laolalta cu familia sau de a manca cele trei mese pe zi".
Dr. Eduard Motoescu, medic specialist psihiatrie: "Se simte a doua zi obosit chiar daca a dormit un numar rezonabil de ore sau si le-a petrecut in pat, mai bine spus, dar somnul a fost de slaba de calitate".
Lipsa de motivatie este de asemenea un semn grav.
Mirela Zivari, psiholog: "In societatea in care traim e normal ca un adolescent impreuna cu parinte sa faca o vizita la psiholog. Macar o data pe an si in felul acest s-ar putea corecta din timp anumite predispozitii, buchetul de tulburari care sa nu se dezvolte spre o limita periculoasa".

Autor: stirileprotv.ro
Sursa: stirileprotv.ro  Sambata, 13 Aprilie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu