ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 25 noiembrie 2011

Carnea roșie bine făcută crește riscul de cancer de prostată

 Carnea roșie bine făcută crește riscul de cancer de prostată
Carnea roșie bine făcută crește riscul de cancer de prostată Consumul regulat de friptură bine-făcută și de hamburgeri ar putea dubla riscul de cancer de prostată, avertizează experţii americani.
Examinarea obiceiurilor alimentare a peste 1000 de bărbaţi a dus la găsirea unei legături între carnea roșie bine făcută (uscată) și cea mai gravă formă a cancerului de prostată, informează dailymail.co.uk. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din California, și hambrugerii se află printre cele mai periculoase mâncăruri care pot dubla riscul de a dezvolta o formă agresivă a bolii.
Nu consumaţi mai mult de 70 g de carne pe zi
Studii anterioare ce aveau în vedere legătura dintre carnea roșie și cancerul de prostată au avut rezultate neconcludente. Acest lucru, spun specialiștii, poate fi datorat faptului că nu au fost separate tipul comun de cancer și forma lui cea mai agresivă și că nu s-au concentrat asupra gătitului la temperaturi ridicate. Consilierii pe probleme știinţifice ai Ministerului Sănătăţii din Marea Britanie recomandă un consum zilnic de maximum 70 de grame de carne pe zi.

Autor: Evenimentul Zilei
Sursa: www.evz.ro  Vineri, 25 Noiembrie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu