ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 25 noiembrie 2011

În post, consumaţi lapte vegetal

 În post, consumaţi lapte vegetal
În post, consumaţi lapte vegetal În Postul Crăciunului, soia este un înlocuitor excelent pentru carne, e sănătos și, în plus, are un preţ accesibil. Specialiștii de la revista “Libertatea pentru femei” vă arată ce alimente din soia se pot consuma în această perioadă.

Soia este cea mai bogată sursă vegetală de proteine de calitate superioară, având o valoare biologică comparabilă cu proteinele din albușul de ou sau din lapte, iar, în plus, mai conţine și lipide. Boabele de soia seamănă ca formă cu cele de fasole și sunt, în general, galben-aurii, dar există și varietăţi de culoare neagră, verde sau roșie. Proteinele din acest aliment conţin toţi aminoacizii esenţiali în proporţii optime. Mai exact, sunt acei aminoacizi pe care organismul uman nu-i poate produce, dar de care are absolută nevoie. De asemenea, soia constituie o sursă importantă de fibre alimentare, săruri minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, fier) și vitamine (A, B1, B6, D, E), acid folic, inclusiv acizi grași polinesaturaţi omega- 3.
Ce găsiţi la hipermarket
    Lapte de soia, obţinut din grăunţe prelucrate printr-o metodă specială, care nu conţine lactoză și nici nu mărește colesterolul rău.
    Pateuri, crenvurști, cârnaţi, salam, parizer, toate înlocuiesc clasicele preparate din carne, având însă o cantitate mai mare de proteine.
    Tofu este o brânză de soia ce are în compoziţie boabe de soia, apă, produse de coagulare și un conţinut mare de calciu.
    Sosul de soia este preparat din boabe fermentate, apă și sare marină.


Autor: Libertatea
Sursa: www.libertatea.ro  Vineri, 25 Noiembrie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu