ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 16 septembrie 2011

Care este legatura dintre pilulele contraceptive si memorie?

 Care este legatura dintre pilulele contraceptive si memorie?
Modul in care femeile isi amintesc despre diferite evenimente din viata lor este influentat de administrarea pilulelor contraceptive, din cauza faptului ca echilibrul lor hormonal este modificat.
Potrivit unui studiu desfasurat de un grup de cercetatori americani si citat de DailyMail, persoanele care fac apel la pilulele contraceptive sunt mai predispuse la a uita amanunte privitoare la un anumit eveniment din viata lor. Totusi, aceste persoane retin impactul emotional pe care anumite evenimente le-au imprimat asupra lor.
Explicatia acestui fenomen consta in faptul ca pilulele contraceptive reduc nivelul de estrogen si progesteron, astfel incat sa scada riscul de a dezvolta o sarcina. Aceste substante sunt in stransa legatura cu abilitatea femeilor de a-si aminti anumite evenimente.
Studiul de fata demonstreaza ca pilulele contraceptive nu afecteaza memoria, insa modifica modul in care femeile rememoreaza diferite evenimente.
Desi exista putine studii referitoare la efectele cognitive ale pilulelor contraceptive, peste 100 de milioane de femei recurg la contraceptie.
Autor: Redactia MedLive.ro

Autor: Hotnews
Sursa: medlive.hotnews.ro  Miercuri, 14 Septembrie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu